Ana Sayfa / Kime Ait / Bankalar son konut kredisi faizleri (2019)

Bankalar son konut kredisi faizleri (2019)

Hangi banka konut kredisi faizi ne kadar alıyor bilgsii.Bankaların son konut kredisi faizleri ve oranları. En avantajlı konut kredisi veren banka ve oranları 2019 bilgisi. Konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? Ev alma hayali kuran binlerce vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. Faiz oranlarının yükselmesinin ardından konut kredisi ile ilgili en uygun şartları arayan vatandaşlar, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan gelen konut kredisi açıklamalarının detaylarını araştırıyor. Peki, en uygun konut kredisi veren banka hangisi? İşte konut kredisi faiz oranları 2019!
Konut kredisi faiz oranları ile ilgili gelişmeler vatandaşların yakın markajında. Ev alma planı yapan binlerce kişi konut kredisi faiz oranı hesaplama formülü ve en uygun koşullarla kredi veren bankaları araştırıyor. Konut kredisi faizlerinin geçtiğimiz yıllara oranla yükselmesinin ardından devlet bankaları elini taşın altına koyarak bazı kampanyalar gerçekleştirdi. Kampanyaların ardından konut satışları hareketlenirken, “En uygun konut kredisi veren banka hangisi?” sorusu yoğun şekilde araştırılıyor. Peki, konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? İşte en uygun konut kredisi veren bankalar ve konut kredisi faiz oranı hesaplama formülü…

Konut kredisi alma zamanı mı en iyi oran veren banka hangisi şubat 2019 bilgileri. Bankaların konut kredisi faizi hesaplama ve en uygun kredi veren banka hangisi bilgisi. Konut kredisi faizi nasıl hesaplanır en uygun konut kredisi nasıl alınır öğrenelim.

EN UYGUN KONUT KREDİSİ VEREN BANKA HANGİSİ?

En uygun konut kredisi veren banka sıralaması Vakıfbank’ın kış ayına özel ‘Sarı Panjur’ kampanyası sonrası değişti. Binlerce vatandaş son sıralamayı merak ediyor.

Vakıfbank konut kredisi faiz oranını 1,67’den 1,63’e çekti. Bir diğer devlet bankası Halkbank’ın 1,65 oranındaki faiz oranının da altına inen Vakıfbank zirveye kuruldu.

Vakıfbank’tan 100 bin lira konut kredisini 120 ay vade ile çekerseniz, 228 bin 417 TL 78 kuruş geri ödeme yaparsınız. Aylık ödemeniz ise bin 903 TL 47 kuruş olur.

Aynı şartlarda krediyi 5 yıl yani 60 ayda geri ödeme koşulu ile çekerseniz. 157 bin 498 TL, 20 kuruş geri ödeme yaparsınız. Aylık ödemeniz ise, 2 bin 624 TL olur.

Vakıfbank konut kredisi aracılığı ile 200 bin TL’yi 120 ay vade için çekerseniz, 456 bin 854 TL geri ödeme yaparsınız. Aylık ödemeniz ise 3 bin 806 TL olur. Aynı krediyi 60 ay vade ile çekerseniz, aylık 5 bin 249 TL ödeme yaparsınız. Toplamda ise, 314 bin 996 TL geri ödeme yaparsınız.

Halkbank 1,65, Ziraat Bankası ise 1,68 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Formülde kullanılacak olan ‘Faiz’ değeri faiz yüzdesi değil, faiz oranıdır. Örneğin aylık faiz %1 ise formülde 0,01, yüzde 0,79 ise 0,0079 olarak kullanılmalıdır. Ödemeler ayda bir değil de üç ayda bir yapılıyorsa kullanılacak oran, üç aylık basit faiz yani verilen aylık oranın 3 katı olmalıdır.

Ülkemizde kredinin cinsine bağlı olarak ödenen faizden vergi alınabilmektedir. Bu durumda hesabın doğru olabilmesi için vergilerin de faiz oranına eklenmesi gerekir. Örneğin ihtiyaç ve taşıt kredilerine ödenen faiz için %15 (KKDF) ve %5 (BSMV)’lik iki kalem vergi alınır. Bu durumda formülde kullanılması gereken faiz oranı (1,20 x Kredi Faiz Oranı) olmalıdır. Konut kredilerinde ise vergi alınmamaktadır. Döviz kredilerde vergi hesaplamaları kur değişikliklerine bağlıdır ve oldukça karmaşıktır. Ne kadar vergi ödeyeceğiniz sadece ödeme gününde tam olarak hesaplanabilir.

Eşit taksitli ödeme planları ihtiyacı her zaman karşılamayabilir. Örneğin 3 ayda bir ikramiye alıyor olabilirsiniz dolayısıyla 3 ayda bir daha fazla taksit ödeyebilirsiniz. Veya 1 yıl sonra elinize geçecek toplu parayı tek bir seferde kredi geri ödemesi için kullanabilirsiniz. Bu tür durumlar için kurumlar ara ödemeli kredi, artan ödemeli kredi, azalan ödemeli kredi, balon ödemeli kredi* gibi hesaplama seçenekleri sunmaktadır. Bununla beraber gerçek hayattaki ihtiyaç daha karmaşık ve daha esnek bir planlama ihtiyacı gerektirebilir. Sitemizde bu tür esnek planlamaları da rahatça yapabilmeniz için gerekli olan tüm araçlar sunulmaktadır. Sitemiz bu yönüyle diğer hesaplama sitelerinden ayrılmaktadır.

Konut kredisi formülü matematiksel olarak şöyledir;

Taksit tutarı=Kredi tutarı x faiz x (1+faiz) üzeri taksit sayısı/ (1+faiz) üzeri taksit sayısı -1

KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Bankaların kendine özel şartları bulunmaktadır. Ancak genel olarak kurumlar başvuru sahibinin kredi notu, finansal geçmişi, aylık net geliri ve ilgili taşınmazın özelliklerine bakarak başvuruları değerlendirmektedirler.

EV KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Günümüzde internetten ev kredisi başvurusu yapılabildiği gibi bankalar şubelerine giderek de başvuru yapılabilmektedir. Bankaların internet sitelerini ziyaret ederek bu konularda daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Banka şubelerinden yapacağınız başvurularda aylık gelirinizi gösteren bir belge, kimliğiniz ve satın alınacak eve ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu ile size en yakın banka şubesini ziyaret ederek hem konu ile ilgili detaylı bilgi alabilir hem de dilerseniz başvuru formu doldurabilirsiniz. Başvurular, ilgili kurumlar tarafından oldukça kısa bir süre içerisinde cevaplanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Bakır fiyatları zamlanıyor

Bakır zamlandı. bakı fiyatları yükselişte. Bakırı tonu 12 bin doları geçebilir. Emita fiyatlarında yükseliş, sanayi …

Sınırsız Hosting