Ana Sayfa / Ekonomi / Bankalara döviz satış kısıtlaması

Bankalara döviz satış kısıtlaması

MB, Bankalara döviz satış kısıtlaması getirdi. Eski Ziraat Bankası yöneticisi Şenol Babuşcu, Merkez Bankası’nın (MB) satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdiğini duyurdu. Karara göre, bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alımı gerçekleştirebilecek.

Bankaların döviz satışına kısıtlama. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz işlemlerine kısıtlama getirdi. Kısıtlama kararına göre, bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alımı gerçekleştirebilecek. Eski Ziraat Bankası yöneticisi Şenol Babuşcu, Merkez Bankası’nın söz konusu kararını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu. Babuşcu’nun “Gerçek ve tüzel kişilere(tüm müşterilere) her bankanın satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdi” ifadelerine yer verdiği açıklaması şöyle:

“Merkez Bankası bankalara dövizde işlem saati kısıtlaması getirdi.. Bankalar müşterileri için piyasadan saat 13.00’e kadar döviz alabilecek.

Merkez Bankası’ndan ikinci karar: Gerçek ve tüzel kişilere(tüm müşterilere) her bankanın satabileceği toplam döviz miktarına günlük limit getirdi. Limitler her banka bazında ayrı belirlendi.”

İlginizi Çekebilir

Maliye, KDV denetimine çıktı

İşletmelere KDV denetimi başladı cezalar çok ağır. Usulsüzlük yapan işletmelere Maliye para cezası kesmeye baladı. …

Sınırsız Hosting