Ana Sayfa / Yaşam / Bedelli yaş ve ücret açıklandı mı?
BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli yaş ve ücret açıklandı mı?

Bedelli askerlik yaş 27, ücret 20 bin lira oldu iddiası. Son bedelli askerlik bilgileri ve ayrıntıları. Bedelli askerlik çıktı mı ne zaman çıkacak sorusu. 

Yeni bedelli askerlik yaş ve ücret belli oldu iddiası. Bbedelli askerlik konusunda, hükümetin ajandasına ulaştı. Buna göre bedelli askerlikte yaş en az 27, ücret ise 20 bin lira olacak.

AKP’li yöneticiler muhalefetle görüşmede bedellinin sonbaharda çıkacağının bildirdi. OHAL düzenlemesinde bedellinin olmadığı ve Ekim’de yasal düzenleme yapılacağı öğrenildi. Bu da Ekim 1991 ve öncesi doğumluların bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecekleri anlamına geliyor.

Hazırlanan çalışmaya göre bedellide yaş 27 ücreti ise 20 bin lira oldu. Bedelli askerlik bekleyenlere son dakika müjdesi! 24 Haziran seçimleri öncesi konusu açılan ve seçimlerden sonra da gündeme getirdiği bedellik askerliğe ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Artık bedelli askerlik 2018 için gün adeta gün saymaa başlayan adaylar, bedelli askerliğe ilişkin detayları merakla bekliyorlar. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın yaptığı açıklamaların gündemi hareketlendirmesinin ardından, Başkan Erdoğan’dan konuya dair son dakika açıklaması geldi. NATO Zirvesi sonrası uçakta konuşan Erdoğan, Bedelli askerliğin en geç yeni yasama döneminde çıkacağını; ancak öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bedelliyi çıkarmayı deneyebileceklerini ifade etti. Peki bedelli askerlik ne zaman çıkacak ve yaş sınırı kaç olacak? Bedelli askerlik ücreti ne kadar? sorularının cevabını haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK ÇALIŞMALARI
Brüksel’deki NATO Zirvesi sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, bedelli askerlik konusuna ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan’ın bedelli konusundaki açıklamaları şöyle:

”Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını yapacaklar hazırlıklarını yapacaklar. ‘Bunu inşallah seçimden sonra ele alacağız’ demiştim. Nasılı, nedeni, her şeyiyle, MSB yapacak çalışmayı. Ne kadar kişiyi kapsayacak, hangi yaş grupları arasında olacak, ücret ne kadar olacak, tüm bu konular belirlenecek. Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.”

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting