Ana Sayfa / Ekonomi / Benzin ve LPG’ye zam

Benzin ve LPG’ye zam

Benzin ve LPG zamlanıyor 3 kasım. Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru sürüyor. Geçtiğimiz pazartesi benzine gelen 71 kuruşluk zammın ardından bu gece yarısından itibaren benzine bir büyük zam daha geliyor. Benzinle birlikte LPG’ye de bu gece yarısı zam geliyor.

Akaryakıt fiyatlarına okkalı zam bu gece geliyor. Benzine son zam 1 lira 31 kuruş. Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurundaki dalgalanma benzin fiyatları üzerinde etkisini göstermeye devam ediyor.

Akaryakıt piyasası uzmanı gazeteci Cahit Saraçoğlu, benzine bu gece yarısından itibaren 1 lira 31 kuruş, LPG’ye de 49 kuruş zam geleceğini duyurdu.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul’da motorin litre fiyatı 26,33 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 21,37 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Galatasaray-Fenerbahçe 11’leri

Galatasaray-Fenerbahçe ilk11leri kiler kadroda kimler yok bilgisi. Galatasaray-Fenerbahçe canlı izle anlık tüm ggelişmeler e spor …

Sınırsız Hosting