Ana Sayfa / Ekonomi / Mutfak alev alev

Mutfak alev alev

Enflasyon tırmanıyor mutfaklardaki yangın büyüyor. Uçan kaçan ekonomi diyenler mutfaktaki yangına kör ve sağır. Türkiye hızla uçuruma giderken iktidar sahipleri vatandaşın durumundan habersiz seçim kazanma derdinde. İki paket makarna ile oy almaya alışanlar aynı taktikle zafer ilan etmeye hazırlanıyor.

Türkiye enflasyonun kurbanı oluyor. Beka diyenlerin ekonomi derdi yok gibi. Yüksek enflasyonun yaşandığı Türkiye’de her gün farklı bir sektör de enflasyon rekoru kırılıyor. Toptancı hallerinde açıklanan rakamlar enflasyon gerçeğini gözler önüne sererken, vatandaşın mutfağında ise adeta enflasyon yangını var. Antalya Toptancı Halleri, Ekim ayı endeksini açıkladı. Buna göre, domates yıllık fiyat endeksi yüzde 89,63, sebze yıllık fiyat endeksi yüzde 118,35 ve meyve fiyat endeksi yüzde 100,28 artış gösterdi.

Antalya Ticaret Borsası tarafından yayımlanan Antalya Toptancı Haller Ekim Ayı endeksi açıklandı.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerleri, 2022 Ekim ayında bir önceki aya göre ve geçen yılın aynı ayına göre şöyle oluştu; Aylık endekste domates miktarı yüzde 12,20, sebze miktarı yüzde 28,24 artarken, meyve miktarı yüzde 3,07 azaldı.

Yıllık endekste domates miktarı yüzde 0,65 artarken, sebze yüzde 13,60, meyve yüzde 22,80 geriledi. Domates yıllık fiyat endeksi yüzde 89,63, sebze yıllık fiyat endeksi yüzde 118,35 ve meyve fiyat endeksi yüzde 100,28 artış gösterdi.

PAHALILK DAHA DA ARTACAK

Enflasyon Araştırma Grubu, ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon ekim ayında aylık yüzde 7.18 arttı. Yıllık ise yüzde 185.34 arttı.

Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) geçen ayki verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aylık bazda yüzde 5,30, yıllık bazdaysa yüzde 186,27 artmıştı.

Ekim verilerine göreyse enflasyon aylık bazda yüzde 7,18, yıllık olaraksa yüzde 185,34 arttı. Bu oran, Eylül 2021’de yıllık veri açıklamaya başlayan ENAG’ın enflasyon hesaplamalarındaki ilk düşüş.

İlginizi Çekebilir

Beşiktaş Borsada eridi

BİST Beşiktaş hisseleri çakıldı değeri giderek düşüyor. Borsa İstanbul Beşiktaş hisse senetleri 11. kez taban …

Sınırsız Hosting