Ana Sayfa / Yaşam / Berk Göktaş 5 milyonluk soruyu bildi

Berk Göktaş 5 milyonluk soruyu bildi

Berk Göktaş, Kim Milyoner Olmak İster’deki 5 milyonluk soruyu bilerek 5 milyon lira kazandı. Ekranların en çok kazandıran yarışma programı “Kim Milyoner Olmak İster?”in son bölümünde milyonluk soru açıldı. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ekranlara gelen “Kim Milyoner Olmak İster?”de Berk Göktaş isimli genç yarışmacı 1 milyon TL’lik soruya doğru cevap verdi. Tüm Türkiye’yi ekranlara kilitleyen programda, sıra 5 milyonluk soruya geldi. ATV ekranlarında yayınlanan programda 5 milyon TL’lik soru ilk kez açıldı. Genç yarışmacı 5 milyon TL değerindeki soruya verdiği cevapla büyük ödülü kazandı..

Kim Milyoner’deki 5 milyonluk soru ve doğru bilerek 5 milyon lira büyük ödülü kazanan Berk Göktaş. Berk Göktaş neci nereli ve kim. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Berk Göktaş peş peşe verdiği doğru cevaplarla 5 milyon TL’lik soruyu açtırmaya hak kazandı..

BERK GÖKTAŞ NECİ KİM NERELİ YAŞI

Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş 5 milyonluk soruya gelmesi ile birlikte yarışmacı hakkındaki detaylar merak edildi. Peki, Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş kimdir? Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Berk Göktaş kaç yaşında, ne mezunu?

KİM MİLYONER OLMAK İSTER BERK GÖKTAŞ KİMDİR?

Berk Göktaş, Türkiye’de öne çıkan genç bir bilgisayar mühendisi ve akademisyendir. Sadece 19 yaşında olmasına rağmen ülke genelinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) gösterdiği olağanüstü başarıyla tanınmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Göktaş, YKS’de elde ettiği 71. sıra ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Berk Göktaş, akademik başarısının yanı sıra fizik ve uzay alanlarına olan ilgisiyle de bilinmektedir.

İŞTE 5 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ O SORU

SORU: Bakara suresiyle, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, “biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız” diye isyan edip Hz. Musa’dan “Rabb’ine dua et de versin” diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A- Mercimek

B- Soğan

C- Nohut

D- Sarımsak

DOĞRU CEVAP: NOHUT

Yarışmacı Berk Göktaş, final sorusuna doğru yanıt vererek 5 milyon liranın sahibi oldu.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan, Hasan Kılıç’ın cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan., tarikat liderinin cenazesine katıldı. Erdoğan, İsmailağa cemaat liderinin cenazesinde. Cübbeli Ahmet. İsmailağa cemaatinin …

Sınırsız Hosting