Ana Sayfa / Ekonomi / Beyaz eşya satışı geriliyor

Beyaz eşya satışı geriliyor

Beyaz eşyada ibre tersine döndü satışlar bıçak gibi kesildi. Türkiye 2023’ün sonunda ekonomik olarak kriz görüntüsü veriyor. Beyaz eşya sektöründe üretim, ihracat ve iç satışlar kasım ayında düşüş kaydetti.

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi beyaz eşya satışları 2023’ün son çeyreğinde kötü bir bilanço verdi. Türkiye’de artan fiyat, yoksullaşma beyşaz eşya satışlarını da vurdu. Beyaz eşya sektöründe üretim, ihracat ve iç satışlarda düşüş yaşandı.
Türk Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) kasım ayı verilerine göre 6 ana ürün grubunda geçen yıla göre üretim yüzde 6 gerilerken, ihracattaki düşüş yüzde 9 olarak gerçekleşti. İç satışlarda yüzde 1’lik düşüş yaşanırken, ithalat yüzde 163 artış gösterdi.

Ocak-kasım döneminde iç satışlar yıllık bazda yüzde 15 artış gösterdi. Bu artışta seçim öncesi fiyatların artacağı beklentisiyle öne çekilen talep ve yaz aylarındaki yüksek sezon etkili oldu.

İhracat ise Avrupa’daki talep daralmasından olumsuz etkilenerek yüzde 11 düşüş kaydetti. 11 aylık periyotta üretim yüzde 1 düşüş kaydederken, ithalat yüzde 89 arttı.

İlginizi Çekebilir

Maliye, KDV denetimine çıktı

İşletmelere KDV denetimi başladı cezalar çok ağır. Usulsüzlük yapan işletmelere Maliye para cezası kesmeye baladı. …

Sınırsız Hosting