Ana Sayfa / Manşet / Biden en yaşlı ABD başkanı oldu

Biden en yaşlı ABD başkanı oldu

Joe Biden ABD tarihinin en yaşlı başkanı oldu. Biden 77 yaşında ABD başkanı seçildi. Joe Biden gerçek soyadı ne, kim ve nereli? Dünyanın gözünü çevirdiği ABD seçimlerinde sonuçlar belli oldu. CNN ve NBC Demokrat aday Joe Biden’ın seçimleri kazandığını duyurdu.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden oldu. Joe Biden 77 yaşında ABD Başkanı seçilerek en yaşlı ABD başkanı oldu. ABD’de merakla beklenen seçimlerde 270 Seçiciler Kurulu delegesine ulaşan isim Demokratlar’ın adayı Joe Biden oldu.

CNN ve NBC başta olmak üzere birçok uluslararası medya kuruluşu Biden’ın 270 oyu geçtiğini duyurdu.

Donald Trump böylelikle 1992’de George HR. Bush’tan sonra ikinci dönem başkanlık yarışını kaybeden ilk Cumhuriyetçi aday oldu.

Kamala Harris böylelikle ABD’nin ilk kadın başkan yardımcısı oldu.

Pennyslvania’yı kazandığı kesinleşen Biden, 284 Seçiciler Kurulu delegesi göndermeye hak kazandı.

77 yaşındaki Biden, böylelikle ABD tarihindeki en yaşlı başkan olacak.

joe biden geçici bakan mı olacak?

20 Ocak 2017’de görevini Mike Pence’ye devretti. Biden, 25 Nisan 2019’da başkanlık kampanyasını başlattı. 18 Ağustos 2020’de Biden, 2020 Demokratik Ulusal Kongresinde Demokrat Parti başkan adayı olarak resmen aday gösterildi. Başkan yardımcılığı görevi için ise Kamala Harris’i seçti.
Joe Biden, 27 Ağustos 1966 tarihinde Neilla Hunter ile evlendi, 1972 yılında eşi vefat etmiştir. Beau, Hunter, Naomi adlarında 3 çocukları oldu. 1977 yılında Jill Jacobs ile evlenmiştir. Ashley B. (d. 1981) bir çocuğu olmuştur. Oğlu Beau Biden beyin kanserinden dolayı 2015 yılında vefat etmiştir.

Başkan yardımcılığı (2009–2017)

23 Ağustos 2008 tarihinde Demokratik Parti’nin Başkan adayı Barack Obama tarafından Başkan Yardımcılığına aday gösterildi. 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerini Demokratik Parti kazandı. 20 Ocak 2009 tarihinde başkanlığa seçilen Obama’nın yanında ABD Başkan Yardımcısı olarak eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’den görevi devraldı. 20 Ocak 2017’de görevini Mike Pence’ye devretti.

2020 Başkanlık seçimleri

Biden, 25 Nisan 2019’da başkanlık kampanyasını başlattı. 18 Ağustos 2020’de Biden, 2020 Demokratik Ulusal Kongresinde Demokrat Parti başkan adayı olarak resmen aday gösterildi. Başkan yardımcılığı görevi için ise Kamala Harris’i seçti.

Politik görüşü

Liberal görüşleriyle dikkat çekmektedir. Kilisenin kamu hayatında yeri olmadığını savunan politikacı eşcinsel evliliklerinin yasallaştırılmasını da destekliyor. Biden, kürtaj meselesinde de ‘vücutlarıyla ne yapacaklarına’ ilişkin olarak seçimin kadınlara ait olması gerektiğini savunuyor. Çevre konusunda da aktif projeler yürüten ABD Başkan Yardımcısı, gaz salınımların küresel çapta azaltılması için hukuksal zeminde çabalar sarf ediyor. Biden, bağlayıcı yeni bir uluslararası antlaşma imzalanması gerektiğine inanıyor.

2003 Irak Savaşı’nı desteklemesiyle bilinen Biden, daha sonra bu konuda hatalı bulduğunu söyledi ve tavrını değiştirdi. Ayrıca Biden kendini ‘Yahudi olmayan bir Siyonist’ olarak tanımlamakta ve Yahudi lobisine yakınlığı ile de biliniyor. Biden, Filistin probleminde iki devletli çözüm modelini savunmaktadır. Gazze’ye insani yardımın sağlanmasını ve İsrail’in işgal ettiği topraklardaki yerleşim faaliyetlerini durdurmasının gerektiğini söylemektedir. Başkan Yardımcılığı görevindeyken gerçekleştirdiği, İstanbul ziyaretinde PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiştir.

Kişisel yaşamı

Joe Biden, 27 Ağustos 1966 tarihinde Neilla Hunter ile evlendi, 1972 yılında eşi vefat etmiştir. Beau, Hunter, Naomi adlarında 3 çocukları oldu. 1977 yılında Jill Jacobs ile evlenmiştir. Ashley B. (d. 1981) bir çocuğu olmuştur. Oğlu Beau Biden beyin kanserinden dolayı 2015 yılında vefat etmiştir.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting