Ana Sayfa / Ekonomi / Binaları yıkılan müteahhitlere gözaltı

Binaları yıkılan müteahhitlere gözaltı

Hangi illerde kaç müteahhit ve binası yıkılan kişi gözaltına alındı bilgisi. Deprem sonrası hukuki işlemler de başladı. Depremde yaptıkları bina yıkılan müteahhit ve  bina sahipleri gözaltına alınmaya başladı. 

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yaptıkları binalar yıkılan müteahhit ve inşaat firması sahipleri gözaltına alınmaya başladı. sayı şimdiden 100’ü buldu deniyor. Son olarak dDyarbakır’da gözaltına alınan 29 müteahhit ve inşaat firması sahipleri kimler soruluyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra yıkılan binaların müteahhitleri emniyet güçlerinin hedefinde.

Gaziantep’te depremde yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, İstanbul’da gözaltına alındı.

Gaziantep Başsavcılığı’nca depremde Akay hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ ve ‘imar kanununa muhalefet’ suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de söz konusu karar üzerine Akay’ı Ataşehir’de yakaladı.

Akay’ın emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep’e gönderilecek.

Hatay’da depremde yerle bir olan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun da dün, Karadağ’a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına  alınmıştı.

Gaziantep’te çöken Ayşe Mehmet Polat sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili olan  Mehmet Ertan Akay İstanbul’da gözaltına alındı. Şanlıurfa’da 33 kişinin öldüğü binayla ilgili 11, Diyarbakır’da ise 29 gözaltı kararı verildi.

ŞANLIURFA’DA 33 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BİNAYLA İLGİLİ 11 GÖZALTI

Şanlıurfa’da, depremde 33 kişinin hayatını kaybettiği Osman Ağan Apartmanı’na ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Kentte ilk yıkılan ve 33 kişinin öldüğü, 4 kişinin de kurtarıldığı İpekyol Caddesi’ndeki Osman Ağan Apartmanı’nda inceleme yapıldı. Soruşturma kapsamında, binalarda inceleme yapmak üzere 1 başsavcı vekili, 5 cumhuriyet savcısı, 6’şar kişilik bilirkişi ve polis ekiplerinden oluşan 3 heyet oluşturuldu. Heyetler, kentte yıkılan binalarda incelemelerine başlayarak kolonlardan karot örnekleri aldı. Osman Ağan Apartmanı’nda inceleme yapan heyetin, yapıda ciddi malzeme kusurları tespit ettiği belirtildi.

Şanlıurfa’da yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin soruşturma kapsamında, yıkılan binalarla ilgili belirlenen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da ise 29 gözaltı kararı verildi. Soruşturmalar devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlik 219 bin lira oluyor

Yeni bedelli askerlik fiyatı. 2024 ikinci yarısı bedelli askerlik fiyatı. parayla askerlik yapacaklara yeni şok …

Sınırsız Hosting