Ana Sayfa / Gündem / BİST’te futbol kulübü hisseleri uçtu 7 Ocak

BİST’te futbol kulübü hisseleri uçtu 7 Ocak

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş hisseleri Borsa İstanbul’da aşırı yükseldi nedeni de devletin kulüplerin borç yükünü omuzlaması olarak gösterildi. Borsa İstanbul’da futbol kulüplerinin hisselerindeki son durum ve hisse fiyatlarındaki aşırı yükselme dikkat çekti. Ağır borç yükü altındaki futbol kulüplerinin borçlarının yeniden yapılandırılacağına dair medyada çıkan haberlerin ardından üç büyük futbol kulübünün hisseleri sert yükseldi.

Futbol kulüplerinin borçları çok arttı devreye devlet girdi, borsadaki spor kulüplerinin hisseleri sert yükseldi. Borsada futbol kulüplerinin hisselerini alan yatırımcılar bugün kazanmaya başladı. TBB ve TFF Başkanlarının bu akşam yapılandırma ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

bist spor hisseleri yükseliş

BİST’te Fener, Falatasaray ve Beşiktaş hisseleri küçük yatırımcının yüzünü güldürmeye başladı. Saat 11.48 itibarıyla Beşiktaş hisseleri yüzde 5.06, Fenerbahçe 4.97, Galatasaray hisseleri yüzde 4.13 primli hareket ediyor. Trabzonspor hisseleri ise yüzde 2.68 primli.

devletten borçlu kulüplere maddi destek

TRT Spor’da yer alan haberde ağır borç yükü altındaki futbol kulüplerinin durumunu konuşmak için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ve Süper Lig Kulüp Başkanları Ziraat Bankası genel müdürlüğünde bir toplantı yaptığı belirtildi.
4 BÜYÜKLERİN BORCU 10 MİLYARIN LİRAYI GEÇTİ
Haberde, kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesinin konuşulduğu toplantıda kulüplere 31 Ocak’a kadar gelir gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildiği belirtilerek şöyle denildi:

“Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların 5 yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirelecek. Süre de borca ve bilançolara göre belirlenecek…. TBB çatısı altında tüm borçlar üstlenilecek” denildi.

Sadece dört büyük futbol kulübünün borçlarının 10 milyar lirayı geçtiği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Sınırsız Hosting