Ana Sayfa / Gündem / Bitcoin alıp satmak günah mı

Bitcoin alıp satmak günah mı

Kripto para alıp satmak haram mı, Bitcoin caiz mi. Bitcoin haram mı, caiz mi kim ne diyor? Bitcoin haram mı? Bitcoin başta olmak üzere artık bütün kripto para dünyası hayatımızın bir gerçeğini oluşturmaktadır. Dolayısıyla kripto paraların haram olup olmadıkları ile ilgili de birçok yorum yapılmaktadır. En başta bu yorumları Cübbeli Ahmet, Nihat Hatipoğlu ve Nureddin Yıldız gibi isimler yapmıştır. Fakat yatırımcılar daha çok bitcoin haram mı sorusu için diyanetin fetvasına başvurmaktadır.

Bitcoin alıp satmak haram mı, günah mı, caiz mi merak ediliyor. Kripto para borsasında oynamak dinen haram mı caiz mi kim ne dior?Bitcoin haram mı? Bildiğiniz üzere son yıllarda Bitcoin kullanımı oldukça yaygınlaşmaktadır. Sadece Bitcoin değil kripto para piyasasındaki tüm altcoinler, tokenlar da ilgi görmeye devam etmektedir. Bu ilgiyle beraber bitcoin hakkında birçok kafa karıştırıcı sorular giderilmek istenmektedir. Bunun soruların başında ise Bitcoin haram mı gelmektedir. İlgili konuya dair yani bitcoin haram mı diyanet açıklaması mevcttur. Bizde dilerseniz hep beraber kripto para diyanet açıklamasına bakalım

Bitcoin haram mı?
Bir dönem borsa fetvaları konuşulurken şu an tamamen gündem bitcoin’in haram olup olmamasına dönüşmüştür. Kripto paraların sürekli iniş çıkışı, çok zengin olanlar, dibi görenler. Bu tarz gelişmeler yaşandıkça bitcoin haram mı diyanet açıklamasına ihtiyaç duyulmaktadır. Genel olarak diyanet bitcoin fetvası konusunda mesafeli yaklaşsa da kendisine ait televizyon kanallarında bazı açıklamalarda bulunmaktadır. Bilhassa toplum tarafından kabul edilen Cübbeli Ahmet, Nihat Hatipoğlu ve benzeri isimler de kripto paralar haram mı sorularına kendilerince cevap vermektedirler.

Bitcoin haram mı
Diyanet bitcoin fetva açıklaması yukarıdaki paragrafta da açıkladığımız gibi mesafeli yaklaşılan bir konudur. Ancak Diyanet TV’de ilgili hususa dair önemli açıklamalar yapılmaktadır. Bilhassa Bitcoin caiz mi sorusu aydınlatılmaktadır.

Bitcoin caiz mi açıklaması
Kripto para alım-satım işleri, yatırım bunlar hayatımıza yeni yeni girmektedir. Esasında Din İşleri Yüksek Kurulu’muz bu konuda çalışmalar yapmaktadır. Diğer İlahiyat Fakültesi’ndeki hocalarımızda fıkhi değerlendirme açısından çalıştaylar düzenlemektedir. Açıkçası bu konu ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Ancak şu an itibariyle piyasada var olan kripto paraların kaynağı ve arkasındaki gücün kim oldu belli olmamaktadır. Bir ikincisi bunlar bir mal mıdır yoksa bir para mıdır? Bu konuda netleşmemektedir. Dolayısıyla bu konuda kafadaki soru işaretleri netleşene kadar ihtiyatlı davranmak gerekmektedir. Bu sebeple Din İşleri Yüksek Kurulu diyor ki:

Eğer bu kripto paraların arkasındaki güç belli olursa, bunlar tanınır ve bir değere karşılık gelirse. Malı mı temsil eder, yoksa parayı mı. Bunlar netleşirse.

Ayrıca insanlar bir anda zengin olmaz, bir anda da fakirleşmezse. Yani ortadaki aldatma hususu kalkarsa. O zaman caiz diyeceğiz. O günü bekliyoruz. Ancak şu an itibariyle güvensizlik, belirsizlik ve aldatma durumu söz konusu olduğundan dolayı caiz değildir. Fakat hem dünyada hem de ülkemizde konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

Çorlu Tren kazası dava kararları

Çorlu Tren kazası dava sonucu açıklandı. Çorlu Tren kazası hapis cezası alan isimler kim kaç …

Sınırsız Hosting