Ana Sayfa / Ekonomi / Borsaya akın var

Borsaya akın var

Borsa İstanbul’a yatırımcılar akın ediyor. BİST yatırımcı rekoru kırdı. Hükümetin 2021 Kasım ayında uygulamaya başladığı ‘düşük faiz’ politikasına bağlı olarak son yılların en yüksek enflasyonu yaşanırken, yatırımcıların yeni adresi borsa oldu. Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı tarihte ilk kez 3 milyonu geçti.

Bist yatırımcı rekoru kırdı. Döviz kurunda devam eden yatay seyir ve Merkez Bankası’nın politika faizi indirimleriyle düşen mevduat faizi oranı, kur korumalı mevduata talebi düşürdü.

Kurdaki değişimlerin yatay seyri ve bankaların kur korumalı mevduat (KKM) mevduatlarına politika faizinin en fazla 3 puan üstü faiz uygulayabiliyor olması yatırımcının KKM tercihinin azalmasına neden oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, son haftalarda artış hızında oldukça ciddi bir yavaşlama gözleniyordu. Geçen yıl kur atağının yaşandığı aralık ortasından itibaren devreye alınan ve özellikle şirketlere kur gelirlerinin vergi avantajı sağlanmasıyla şubat ortasında girişlerin haftalık çift haneli büyüme gösterdiği KKM’de yeni girişler hız kesti.

YATIRIMCILARIN YENİ ADRESİ ‘BORSA İSTANBUL’ OLDU
Yüksek enflasyon ve düşük faiz politikası, tasarruf için getiri arayışındaki yatırımcıları Borsa İstanbul’a yönlendirdi.

Son 5 ayda yüzde 90 yükselen BİST100 endeksi yılbaşından bu yana ise yüzde 143,6 getiri sağladı. Yüzde 85,5 tüketici enflasyonuna karşı reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak öne çıkan Borsa İstanbul son dönemde kur korumalı mevduattan ve kripto paradan aradığını bulamayan yatırımcıların da yeni adresi oldu.

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting