Ana Sayfa / Sağlık / Boza evde nasıl yapılır

Boza evde nasıl yapılır

Bozayı evde nasıl yaparım sorusunun yanıtı. Kışın doğal vitamin deposu bozayı evinizde yapabilirsiniz. Peki evde boza için hangi malzemeler gerekiyor bilgisi. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bozayı evde yapmak mümkün. Yanında bol leblebi ve tarçınla servis edebileceğiniz ev yapımı boza tarifi favori lezzetiniz olacak. Peki, evde boza nasıl yapılır? Kokusu ayrı tadı ayrı güzel boza tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası…

Boza evde nasıl yapılır ve yararları nelerdir bilgisi. Bozanın yapılışı nasıl içine neler konur bilgisi. Lezzeti dillere destan olan bozayı ev yapımı boza tarifi ile kendiniz yapabilirsiniz. Peki, evde boza nasıl yapılır? Her yumunda ayrı lezzet alacağınız evde boza tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası…

EV YAPIMI BOZA TARİFİ

Ev yapımı boza malzemeler

11 bardak su (1 bardağı ılık olacak)
3 + 1/4 bardak toz şeker
3 bardak bulgur (Yıkanmış ve süzülmüş)
1/2 bardak pirinç (Yıkanmış ve süzülmüş)
10 gram (1 paket) instant kuru maya
Üzeri için
Leblebi
Toz tarçın
EVDE BOZA YAPILIŞI

Bulgur ve pirinci 10 bardak su ile düdüklü tencerede orta ateşte iyice haşlayın. Ocaktan alın; posasını ezip süzgeçle süzün.
Sulu kısmı cam bir kavanoza alıp oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.
1 bardak ılık su, 1/4 bardak toz şeker ve 1 paket mayayı karıştırın. Aktive olması için 30 dakika kadar bekletip dinlenmiş olan bulgur-pirinç suyuna karıştırın.
Bu karışımı oda sıcaklığında güneş almayan bir yerde 2 gün mayalanması için bekletin. Sonra 3 bardak şekerini ekleyip karıştırın.
Leblebi ve tarçınla birlikte soğuk servis edin.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting