Ana Sayfa / Ekonomi / Burslara zam geldi

Burslara zam geldi

YÖK, burslara zam yapıldığını açıkladı. Üniversitelere burs müjdesi. Yükseköğretim Kurulu, ‘Doktora Bursu’, ‘Lisans Destek Bursu’ ve ‘TEBİP-Lisans Bursu’ ücretlerinde artışa gidildiğini açıkladı. Öğrencileri desteklemek amacıyla sağlanan burslar, nisan ayından geçerli olmak üzere üst sınırdan zamlandı.

Son dakika YÖVK haberleri. Burslar zamlandı. hangi burs ne kadar zamlandı öğrenciler ne kadar burs alacak bilgisi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla sağladığı burslarda güncellemeye gitti. Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere burs ücretleri zamlandı.

DOKTORA BURSU
Öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere verilen “100/2000 YÖK Doktora Bursu” ücretleri arttı.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, “100/2000 YÖK Doktora Bursu” bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi.
LİSANS DESTEK BURSU
YÖK’ün belirlediği devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen “YÖK Lisans Destek Bursu” bin 875 liradan 3 bin liraya çıktı.

TEBİP- LİSANS BURSU
Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu ise 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Sınırsız Hosting