Ana Sayfa / Gündem / Yunan eşcinsel evliliğe onay verdi

Yunan eşcinsel evliliğe onay verdi

Yunanistan eşcinsel evliliği yasalaştırdı. Avrupa’da eşcinsel evliliğin yasal olduğu ülkeler artıyor. Yunanistan Parlamentosu medeni kanunda yapılan değişiklikle eşcinsel çiftlerin evlenmesine ve çocuk edinmesine olanak sağlayan tasarıyı kabul etti.

Yunanistan’da eşcinsel evlilik artık serbest. Eşcinseller evlenmek için yunan vizesi peşinde.Yunanistan Parlamentosu medeni kanunda yapılan değişiklikle eşcinsel çiftlerin evlenmesine ve çocuk edinmesine olanak sağlayan tasarıyı kabul etti.

Evliliğin iki farklı cinsiyet arasında olduğuna ilişkin medeni kanun maddesinin değiştirilmesiyle eşcinsel çiftlere resmi nikah ve ortak çocuk edinme imkanı tanıyan yasa tasarısı 300 sandalyelik mecliste 176 evet oyuyla kabul edildi. Açık oylamada 76 milletvekili hayır oyu kullanırken, 2 milletvekili çekimser oy kullandı. 46 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin 107 milletvekili evet oyu verirken, 20 milletvekili karşı oy kulandı, 31 milletvekili ise oylamaya katılmadı. PASOK milletvekillerinden 21’i lehte oy kullanırken, 31 vekil oylamaya katılmadı. SYRIZA’dan Pavlos Polakis, Yeni Sol’dan Zeybek Hossein and Ferhat Özgür oylamaya katılmayan milletvekilleri oldu.

Yunanistan Komünist Partisi’nden çocuk doğurmanın ticarileştirilmesine itiraz

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) tasarının eşcinsel ve heteroseksüel çiftler için modernleşmeyi teşvik eden bazı maddelerine destek verirken, tasarıya taşıyıcı annelik ve ülkeler arası özel evlat edinme yoluyla üreme sürecinin ticarileştirilmesini derinleştirdiği gerekçesiyle prensipte karşı çıktı.

KKE milletvekilleri tasarının taşıyıcı annelik, özel evlat edinme, ülkeler arası evlat edinme gibi uygulamalarla çocuk doğurmanın ticarileştirilmesini derinleştirdiğine işaret ederek tasarıya destek veren partilerin tasarının gerici özünü “insan hakları”, “ayrımcılıkla mücadele” gibi kavramlarla maskelediğini belirtti.

Çocuk haklarına vurgu yapan KKE tasarıya destek veren partilerin bu haklara ikiyüzlülükle saldırıda bulunduğunu ve tasarıyı “ilerici” gibi yansıtmaya çalıştığını kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise oylamanın ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bugün Yunanistan, Avrupa Birliği’nin (AB) evlilikte eşitlik prensibini yasalaştıran 16’ıncı ülkesi oldu. Gururluyuz çünkü oy verdiğimiz yasa tasarısı insan hakları açısından bir dönüm noktasıdır ve günümüz Yunanistan’ını yansıtmaktadır: Avrupa değerlerine bağlı, ilerici ve demokratik bir ülke” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting