Ana Sayfa / Genel / Büyükanneye 425 lira verilecek

Büyükanneye 425 lira verilecek

Torun bakan büyükannelere verilecek maaş 425 lira olarak belirlendi. Büyükanne parası alma şartları. Torun bakma parası alma şartları ve başvuru yerleri. Torun bakan büyükanneler nasıl para alacak nereye başvurmalı ve istenen belgeler. Çalışan annenin çocuğuna bakan büyükannelerin alacağı maaş belirlendi 

Torun bakan büyükannelere verilecek devlet parası belli oldu. 425 lira alacak torun bakan büyükanneler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, torun bakan büyükannelere verilecek maaş tutarının 425 TL olduğunu açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, uygulamanın 10 ilde 6 bin aile ile başlayacağını söyledi.

BÜYÜKANNE MAAŞ NASIL ALINACAK BELGELER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında konuya ilşikin protokol imzalandı. Buna göre büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek.

6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak.

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep illerinde pilot uygulama olacak. Uygulama 6 bin aileyi kapsıyor.

Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor.

Büyükanneye bakıcı desteği kapsamında verilecek ücret belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ücretin asgari ücretin yüzde 30’u seviyesinde bir rakam olacağını söyledi.

Bu rakam yaklaşık 420 liraya denk geliyor.

Proje, ilk etapta aralarında İstanbul ve Bursa gibi illerin de olduğu 5 bin ailede uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Müezzinoğlu, “Hakikaten sağlıklı, dinamik bir çocuğa bakma dinamizmi varsa hekim raporu ve değerlendirmelerden sonra onun ekonomik koşulları ne olursa olsun o desteği vereceğiz” dedi.

Emekli olmasının da bunu değiştirmeyeceğini belirten Müezzinoğlu, “O hizmete vermesi karşılığında bir yardım. Net asgari ücretin yüzde 30’u gibi düşünyoruz” diye konuştu.

Çalışma Bakanı, 65 yaşın sınır olarak düşünüldüğünü de belirterek şöyle devam etti:

“Talep eden annenin maaşı 2 asgari ücreti geçmeyen maaş olmalı. Bir kere İstanbul ve Bursa kesinleşti. Bir Kayseri bir Denizli bir Konya gibi illeride ilave etmeye çalışıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet şirazesini kaybetti

Cübbeli Ahmet dini siyaset alet ederek her kesimin tepkisini çekmeye devam ediyor. dini kullanarak servet …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting