Ana Sayfa / Gündem / Büyükçekmece belediyesi tutuklanan isimler

Büyükçekmece belediyesi tutuklanan isimler

Büyükçekmece’de belediyede rüşvet operasyonunda tutuklanan 8 kişinin isimleri ve görevleri. Büyükçekmece Belediyesindeki rüşvet iddiaları gerekçe gösterilerek düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 8’i tutuklandı.

Büyükçekmece rüşvet operasyonu tutuklanan 8 belediye çalışanın isimleri. Büyükçekmece Belediyesindeki rüşvet iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 8’i tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen, Büyükçekmece Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı N.S, İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç. ile mühendisler Ö.F.A, B.A, A.K, T.A, S.K ile müteahhit A.G. tutuklandı. 1 kişi serbest bırakıldı. Diğer 13 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

“Resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla bazı şüpheliler hakkında Büyükçekmece Kaymakamlığından soruşturma izni isteneceği, 3 yapı denetim kuruluşunun faaliyet izinlerinin iptali için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazı yazılacağı belirtildi. Bazı şüphelilere de “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” iddiasıyla soruşturma açılacağı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?
Büyükçekmece Belediyesindeki imarla ilgili konularda rüşvet iddiaları üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan soruşturma kapsamında 18 Ocak’ta düzenlenen operasyonda, aralarında Büyükçekmece Belediyesinde imardan sorumlu Başkan Yardımcısı N.S. ile İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç’nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Belediye önündeki operasyon protestosu sırasında A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameraman Hüseyin Koçak birkaç kişi tarafından darbedilmiş, gazetecilerin şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmıştı.

Operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şunları söylemişti: “2009 yılından bugüne kadar planlı, programlı, ilgili medya gruplarıyla, önceden senaryoları yazılmış operasyonlar. Hiç kimse bizi yıldıramaz. Hak, hukuk, adalet dışında Cumhuriyet Halk Partili belediyede hiçbir şey olamaz. İnsanlık halidir. Hata varsa herkes o hatasını düzeltmek için yola çıkar, özür diler, düzeltir. 2024 yerel seçimlerine 72 gün kala ‘Büyükçekmece Belediyesi’nde operasyon’ hastanede yatağımda, bir baktım altyazı geçiyor. Telefonlarım kapalıydı, açtım telefonlarımı. Arkadaşlar aradı ‘Evet başkanım, böyle bir şey var. 4 veya 5 arkadaşımızı almışlar evlerinden. Şimdi de belediyeye getiriyorlar. Burada odalarında arama, tarama yapılacak. Ondan sonra geri götürecekler.’ ifadelerini kullandılar. Karşınızdayım değerli basın mensupları. Bu millete, bu ülkeye, bu devlete Atatürk Cumhuriyetine yakışır şekilde gitmesi için herkesin er meydanında mertçe güreşmesi lazım.” (

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting