Ana Sayfa / Kime Ait / Cafe dizaynı ve süper cafe atmosferi

Cafe dizaynı ve süper cafe atmosferi

Şerif Soğukbulak:: “Müşteriyi cafeye çeken tarz ve atmosferdir”
Ev rahatlığını modern hizmetle buluşturan yeni tarz cafeler; alışveriş arası yorgunluklara keyifli bir mola, arkadaş buluşmalarına katılan lezzet, huzur, dinlenme ve bazen de kavuşmalara vesile olur.
Eşinizle dostunuzla keyifli sohbetler eşliğinde, dünya mutfaklarından seçilmiş lezzetleri tattığınız cafeler, sıcak atmosferlerinin yanı sıra modern dizaynları ile de sizi içeri çağırır. Bu tür mekanlara hayat veren ArtStyle Mimarlık’ın kurucusu, İnşaat Mühendisi Şerif Soğukbulak,asıl önemli olanın ‘müşteri memnuniyeti’ olduğuna işaret ediyor. Müşteri memnuniyetini esas alan işletmelerin, diğerlerinden bir adım öne geçtiklerini belirtiyor.
Yeni tarz cafeler, cafe restoran tarzı mekanlar, sabah kahvaltısından öğle yemeğine, akşam üzeri buluşmalarından akşam yemeğine kadar günün her saati farklı alternatif menüleriyle hizmet veriyor. Saatlerimizi geçirdiğimiz mekanların tasarım ve ergonomisi bu noktada devreye giriyor. Müşteriyi mekanda tutan öğeler neler; bu tarz mekanlarda nasıl daha uzun ve memnun saatler geçirilir; Şerif Soğukbulak cafe sahipleri ve cafe işletmecileri için değerlendirdi.

Misafir memnuniyeti ile yola çıkılmalı
”Müşteriyi içeri çeken, misafir memnuniyeti ile yola çıkılmış samimi atmosferi yaratan dekoratif objeler, renkler, modellerdir”diyor Şerif Soğukbulak ve şöyle devam ediyor; “İçindeki herkesi evinde hissettiren atmosfere sahip yeni tarz cafelerde; yüksek tavan, yüksek pencereler, endüstriyel dekorasyon hakimiyeti ve farklı tarzları bir arada kombinleme becerisi mekanı farklı kılıyor. Örneğin; duvar ve tavanlarda dolaşan tesisat boruları olduğu gibi açıkta bırakılır ve mekanın ruhu bu şekilde korunmuş olur. Metal sarkıt aydınlatmalar, metal duvar saatleri, ferforje aksesuarlar bu cafelerin fark yaratan parçalarıdır.

Eklektik tarz akıllıca
Yeni tarz cafe dekorasyonlarında; farklı kişiliklerdeki müşterilerin tamamına kendilerini rahat hissettirecek bir tema bulmak işin en zorlu kısmını oluşturur. Bu noktada Soğukbulak; retro, vintage ya da modern tarz dekorasyon objelerini bir arada kullanarak eklektik bir tarz ortaya koymanın akıllıca bir tercih olacağına dikkat çekiyor.

Ahşap mobilyayı kendi fabrikasında üretiyor
Mekan içinde rahatlık ve huzur en önemli kıstaslardan. Rahatlık söz konusu olunca da mobilyalar ve ergonomi önem kazanıyor. Soğukbulak ve ekibi, rahat yemek yiyebileceğiniz, arkanıza yaslanıp kahvenizi yudumlayacağınız esneklikte ahşap koltuk ve sandalyeleri, yüksekliği ile sizi yormayan masaları kendi fabrikalarında üretiyor.

Endüstriyel dekorasyon revaçta
Yeni tarz cafe dekorasyonlarında duvarlar ortadan kalkıyor. Mekanı bölümlendirmek gerektiğinde, mobilyalar farklı şekillerde yerleştiriliyor. Ahşap dekoratif sütunlarla mekanı ayırmak da şık ve estetik bir görüntü sağlıyor.
“Mobilya ve duvar rengi uyumundan sonra yeni nesil aksesuar grupları ile de yeni tarz cafeler, müşteriyi içeride tutmayı başarıyor“ diyen Soğukbulak, endüstriyel dekorasyonda malzemelerin doğal haliyle kullanıldığına, boya ve duvar kağıdı kullanılmadığına dikkat çekiyor.

Özel köşelerde ayrıcalıklı hizmet
Kafa dağıtmak, dinlenmek, huzur bulmak için gelinen bu mekanlarda; kendinizi özel hissettirecek köşelerde de ağırlanabilirsiniz. Evinizin misafir odası kıvamındaki köşeler; sıcak, samimi, özel anlarınızı paylaşmanıza olanak verir. Ahşap mobilyalar, ahşap panel kaplamaları, ahşap yer döşemeleri ve masalarla kombinlenen bu köşelerde atmosferin daha da sıcak olduğunu hissedeceksiniz.

Herkesin buluşma noktası…
Yeni tarz cafe dekorasyonlarında kullanılan asma tavan, dekoratif görünümün yanı sıra ses ve ısı yalıtımı sağlanmasına yardımcı olur. Son derece estetik görünüme sahip asma tavanların değişik çeşitleri ve türleri mekanlara faklı atmosfer ve enerji verir.
Yeni tarz cafe ve restoranların kurumsal ve sosyal davetlerde de kullanılmaya başlandığını ifade eden Soğukbulak, profesyonel hizmet anlayışları ve hızlı servisleri ile de farklarını hissettiren bu mekanlarda dinleyeceğiniz iyi müziğin de keyfinize keyif katacağını belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting