Ana Sayfa / Kime Ait / Çağatay Akman memleketi, yaşı, eğitimi

Çağatay Akman memleketi, yaşı, eğitimi

Çağatay Akman aslen nereli kaç yaşında ve kimdir bilgileri. Çağatay Akman’ın en çok dinlenen parçası ve şarkısının sözleri. Genç şarkıcı Çağatay Akman kaç doğumlu, müzik eğitimi ve şarkılarını kim yazıyor. Akman, kısa sürede Youtube’da yaklaşık 110 milyon dinlenme ve müzik platformlarında ilk sırada yer alan “Gece Gölgenin Rahatına Bak” şarkısından ve elde ettiği başarısından bahsetti.

Çağatay Akman aslen nereli, kim ve neci bilgileri. Çağatay Akman müzik eğitimi ve hedefleri. Çağatay Akman’ın Youtube’da dinlenen şarkısı ve en yüksek hit alan şarkısı.

ÇAĞATAY AKMAN SON RÖPORTAJI

Beyaz Show‘a çıkan Çağatay Akman kimdir diye soruluyor. Yirmi milyonluk bir kitle ile geldiğiniz zaman, arkanızda çok büyük bir destek olunca, doksan milyon ile tatmin olmuyor insan. İki yüz milyona geldiği zaman ben “başardım” diyebilirim. Çünkü ben internet fenomeniyim. Şarkıda otuz bin beğenilmeme var ama yaklaşık sekiz yüz bin beğenilme var. Türkiye’de sosyal medyada bu kadar çok beğeni alan ilk parça olarak ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ tarihe geçti.
“HOŞLANDIĞIM KIZ GİTAR KURSUNA GİDİYORDU…”

Müzik hayatım altıncı sınıfta başladı. Hoşlandığım kız gitar kursuna gidiyordu, ben de onun peşinden aynı kursa gitmeye başladım. Gerçi o mezun oldu, ben de para yanmasın diye kursa gitmeye devam ettim. Gitar çalmaya başladım, sesimin güzel olduğunu farkettim, etrafımdaki insanlar sesimi çok övmeye başladı. Böylece müzik hayatım başlamış oldu.
“İKİ KEZ SINIFTA KALINCA ATILDIM”

Eğitimimi müzik için bırakmadım aslında. İki sene üstüste sınıfta kalınca atıldım ve eğitimime ara vermek zorunda kaldım. Eğitimime tabii ki tekrar devam edeceğim. Şu an bütün işlemler yapılıyor, liseyi dışarıdan bitireceğim, sonra da üniversiteye gireceğim.
“ORTAMI GÖRMEK İÇİN ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTİYORDUM”

Plak şirketim 2645 Records’a, babamla beraber geldik. Anlaşmamıza göre benim ilk şarkım yapılacaktı ama devamı için de sözleşme imzalarken “Okulu bitirmesi kaydıyla…” diye bir madde kondu. Zaten ortamını görmek için üniversiteye gitmek istiyordum.
“AİLEM BENİMLE GURUR DUYUYOR”

Ailem benimle gurur duyuyor, ben de onlara kendimi ispat ettiğim için çok mutluyum. Onların gözünde artık eski Çağatay değilim. İlk yola çıktığımda, ailem beni çok desteklemişti. Babam okumamı istiyordu ama müziğe de yön vermemi istemişti.

“ŞARKIM ASLINDA RAP DEĞİL”

Şarkı çok akıcı, biraz da hızlı, bpm ‘i yüksek olduğu, bas’ları fazla olduğu için, insanlar rap diye adlandırıyor ama aslında rap değil. Aslında ben bütün müzik türlerini harmanladım ve evrensel müzik olarak adlandırıyorum.
“TEKERLEME GİBİ ŞARKI”

Şarkı çok beğenildi çünkü akılda kalıcı sözleri var. Tekerleme gibi şarkı, insanlar sözlerini beğendi. Klasik sözler yerine daha mistik sözler kullanıldı. Altyapısı da çok güzel ve eğlenceli.
“SÜRPRİZ DÜET YAPACAĞIM”

10 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek Radyo Akademi Ödülleri’nde sürpriz bir sanatçı ile düet yapacağım. Sonrasında çıkacak albümümde de o düet yer alacak. Albümde ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ parçasının dokuz farklı remix’i yer alacak.

ÇAĞATAY AKMAN ‘GECE GÖLGENİN RAHATINA BAK’ ŞARKI SÖZLERİ

Gece gölgenin rahatına bak
Bir de dön kaderimin bahtına yar
Seni düşlerin anlayacakta
Dön memleketin haline bak

Aldı dünya çantasını
Gidiyor bıraktı bize fazlasını
Dönüp bakmaz arkasına
Bir de gel tat kalbimin bombasını

Adaleti koyduk ortasına
Dön dedi döndük voltasına
Fakirin paradan haberi yok ama
Zenginin meyvesini koy votkasına

Hadi gönlümü vurdun da
Söyle kim kimin umrunda
Yılan yatıyor koynunda
Bir öpücük kondur boynundan

Biraz dur başucumda
Kan ter kalmışım uçurumda
Azrail göz kırpsa
Ecel bize kucak açsa

Sabah gecenin üstünden
Üstüne düştüm üstünden
Üstüne üslük küskünler
Geceye küskünler

Kalem kağıda almışsa
Güneş geceyi sarmışsa
Ölüm kapıda durmuşsa
Ecel sonumuz olmuşsa

ÇAĞATAY AKMAN KİMDİR?

Çağatay Akman 31 Temmuz 1998 doğumludur. Rap müzik ile yakından ilgilenen Çağatay Akman, ilk single parçası olan Gece Gölgenin Rahatına Bak’ı takipçilerinin beğenisine sundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda gitar çalmayı ve şarkı söylemeyi oldukça sevdiği öğrenilen başarılı şarkıcının yaşı ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken sosyal medyayı aktif olarak kullandığı dile getirildi. Popüler video uygulamalarından olan Scorp’ta da bir süre önce şarkı ile ilgili açılan başlığa onlarca video gönderilmiş ve şarkının nakarat kısmı şimdiden birçok kişi tarafından ezberlenmişti.

İlginizi Çekebilir

Türker İnanoğlu neci, yaşı, nereli?

Türker İnanoğlu kaç yaşında öldü, Türker İnanoğlu filmleri, serveti ne kadar soruları. Türker İnanoğlu ne …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting