Ana Sayfa / Kadınca / Çalışan anne nasıl bakıcı parası alabilir?
BAKICI PARASI ALMA YOLU

Çalışan anne nasıl bakıcı parası alabilir?

Çalışan annelerin bakıcı parası alma şartları ve başvuru yerleri. Devlet İstanbul’da çalışan annelere bin 500 lira bakıcı destek parası verecek. Bakıcı destek parası almak için ne yapmak gerekiyor şartları nelerdir sizler için araştırdık. 

Yeni çalışan annelere bakıcı destek parası verilecek devletçe. Devletten çalışan annelerin bakıcı parası alması için belli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Sigortalı bakıcı nasıl bulunur ve bakıcıya nasıl sigorta yapılır. Devlet kaç lira veriyor çalışan anneye bakıcı parası için. bakıcı parası almak için nereye nasıl başvuru yapılacak ve aranan şartlar ne çalışan anneye bakıcı parası için.

bakıcı destek parası nasıl alınır çalıŞan anneler için

KİMLER BAKICI DESTEK PARASI ALABİLİR SORUSU. Ankara ve İstanbul için ön kayıtlar www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net adreslerinden, kesin kayıtlar ise Ankara ve İstanbul İl Müdürlüklerinde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlanacak.

BAKICI PARASI İÇİN İŞTE ARANAN ŞARTLAR

Çalışan anne için bakıcı parası alma yolu ve sigortalı bakıcı çalıştırma . Projeden yararlanmak isteyen annelerde aranan şartlar şunlar: “Başvuru tarihi itibariyle 0-24 ay aralığında çocuk sahibi olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, bir işverenin yanında SGK’lı işçi statüsünde sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olması, İstanbul ve Ankara’da çocuğuyla aynı evde ikamet etmesi, analık izin süresini geçirmiş olması, son bir yıldaki ortalama brüt ücreti asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmaması, çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında kendisi veya eşi açısından birinci derecede akrabalık ilişkisi olmaması (çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar akrabalık ilişkisi bulunmaması), proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmaması, en geç kesin kayıt tarihi itibarıyla sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmesi.”

BAKICI BİRİNCİ DERECE AKRABA OLMAYACAK

Proje kapsamında çocuk bakıcısı olmak isteyenler için gerekli şartlar ise şunlar:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve kadın olması, İstanbul ve Ankara’da ikamet ediyor olması, hizmet akdine tabi Ek-9 kapsamında tam zamanlı sigortalı çalışan olması, bakımını üstlendiği çocuğun anne veya babası ile birinci derece, ebeveyn ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar akrabalık ilişkisi bulunmaması, en az ilkokul mezunu ve en az 18 yaşında olması.”

 

 

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting