Ana Sayfa / Kime Ait / Çamlıca kulesi ücreti kaç lira?

Çamlıca kulesi ücreti kaç lira?

Çamlıca Kulesi giriş ücreti ne kadar tam bilet kaç lira, indirimli bilet ne kadar bilgisi. Çamlıca Kulesi ziyaret saatleri ne ve kimler Çamlıca Kulesi’ni çıkabiliyor ücreti ne kadar belli oldu. çamlıca kulesi çıkış saatleri ve Çamlıca Kulesi ulaşım yolları. 

Çamlıca Kulesi‘ne giriş ücreti ne kadar öğrenci indirim var mı sorusu. Çamlıca Kulesi’ne çıkmak tam bilet 60 lira, indirimli bilet 30 lira oldu. Günlük çamlıca kulesi ziyaretçi sayısı kaç bilgisi. 369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, ziyaretçilerini bekliyor. Kule, 4 katı yerin altında olmak üzere her biri 4,5 metre yüksekliğinde 49 kattan oluşuyor. Kulenin 33 ve 34. katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki seyir terası da bulunuyor. Kulede seyir terasına çıkmak asansörle yaklaşık 1 dakika sürüyor.


Tarihi yarımada, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çamlıca Camisi, Adalar’ın da aralarında bulunduğu İstanbul’un birçok noktası da kuleden rahatlıkla seyredilebiliyor.
Ziyaretçilerin bilet alarak gezebileceği kule, tarih boyunca önemli bir simge olan lale çiçeğinden esinlenilerek yapılmıştı. Sadece pazar günleri kapalı olacak kule, 10.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek.


Kuleye ulaşım hakkında da açıklamalarda bulunan PTT Kule A.Ş Genel Müdürü Ahmet Selami Söğüt, “Vatandaşlarımız için giriş ücretimiz indirimli bilet ve tam bilet olacak şekilde iki tip bir ücretlendirmemiz var. Tam ücretimiz 60 TL, indirimli ücretimiz ise 30 TL olarak sunulmaktadır. Kulemize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız toplu taşıma imkanlarını kullanabilirler. Metrolardan ve değişik güzergahlardan vatandaşlarımızı buraya taşımakla alakalı iki güzergah oluşturduk. Güzergahımızdan bir tanesi Çamlıca Camii’den başlayan güzergahla kulemize ulaşabiliyor. İkincisi ise Altunizade ve Acıbadem metrodan da vatandaşlarımızı kulemize taşıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting