Ana Sayfa / Ekonomi / Çay acıdı yine zam geldi

Çay acıdı yine zam geldi

Türkiye’de zama da zam geldi çayın tadı yine kaçtı. AKP  Türkiye’sinde artık dar gelirliye yaşam hakkı kalmıyor. Her şeye zam üstüne zam gelirken hala yetkililer toz pembe tablo çiziyor. Milletin vekili kuzu pirzolayı 30 liraya yerken asilin oğlu okul kantininde 35’e tost yiyor bunu da adil düzen deniyor. Çaya 8 Haziran’da yüzde 43-45 aralığında, 14 Temmuz’da yüzde 9,8 oranında ve 15 Ağustos’ta yüzde 5 oranında zam yapan Çaykur, bu sabah itibarıyla yüzde 15 oranında bir zam daha yaptı.

Seçim meydanlarında milletin kafasına atılan çaya 3. zam geldi. AKP-MHP ittifakının oluşturduğu hükümet artık ülkeyi idare edemez noktada, millet isyanda. Çay severliği ile bilinen Bahçeli’nin ise son dönemde sessiz kalması AKP’nin politikaları tümden onaylaması anlamına geliyor. Çay fiyatlarına üç ay içinde dördüncü zam geldi.

Çaya 8 Haziran’da yüzde 43-45 aralığında, 14 Temmuz’da yüzde 9,8 oranında ve 15 Ağustos’ta yüzde 5 oranında zam yapan Çaykur, bu sabah itibarıyla yüzde 15 oranında bir zam daha yaptı.

Sozcu.com.tr’ye konuşan sektör kaynakları, bu ay itibarıyla yüzde 10 oranında zam beklediklerini, söz konusu zammın ise beklentilerini aştığını aktardı.

SENE SONUNA KADAR HER AY YÜZDE 10 ZAM BEKLENİYOR
Kaynakların aktardığına göre zammın nedeni ise, akaryakıt fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler.

Bir sektör temsilcisi, “Zam yapılmasaydı hem Çaykur hem özel sektör zarar edecekti. Seçimlere kadar hiç zam yapılmaması piyasayı zora soktu. Artan maliyetler nedeniyle zarar edilmemesi için sene sonuna kadar her ay yüzde 10’luk zam beklentisi hakim” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

ABD’li bankalardan TL tavsiyei

TL değerlenmeye başladı ABD’li iki dev banka uzun vadeli TL yatırımı önerdi. TL dolar karşısında …

Sınırsız Hosting