Ana Sayfa / İlginç / Çekirge istilası Türkiye’ye mi gelecek?

Çekirge istilası Türkiye’ye mi gelecek?

Çekirge istilası hangi ülkelerde var, çekirge istilası ne demek, Türkiye çekirge istilası tehlikesinde mi, çekirge istilasından nasıl kurtuluruz ve neler yapmak gerekir. çekirgeler nasıl ölür, çekirge istilası olarsa ne yapmalı hangi ilaçlar kullanılmalı. Şubat ayında Afrika ve Asya’da çok sayıda ülke çekirge istilasıyla mücadele etti. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Örgütü, küçük bir çekirge sürüsünün günde 35 bin kişinin yiyebileceği gıda miktarını tüketebileceği tahmininde bulunurken, önlem alınmazsa, Doğu Afrika’daki çekirge sayısının haziran ayına kadar 400 katına çıkabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Çekirge istilası olacak mı Türkiye’de, Irak ve İran’da çekirge istilası mı başladı ve çekirgeleri en kolay ne öldürüyor çekirnge istilasına karşı nasıl önlem alınmalı bilgileri. Afrika’da başlayan çekirge istilasının Türkiye’nin sınır komşuları olan İran ve Irak’ta da ortaya çıktığı iddia ediliyor. Sosyal medya üzerinden yayılan iddia kısa sürede gündem oldu.
Şubat ayında, Etiyopya, Somali, Yemen, Umman ve Hindistan gibi komşu ülkelerden geldiği belirtilen çekirgeler Suudi Arabistan’da da çıkmış, Çevre ve Su Bakanlığı yetkililerince uyarılar yapılarak, Çekirgelerin genellikle zararsız oldukları, ancak kırmızı renkte olanlarına dikkat edilmesi gerektiği belirtilmişti. Ayrıca, düzenli ilaçlamaların yapılacağı da bildirilmişti. Bugün ise #çekirgeistilası’ hastagı ile sosyal medyada birçok görüntü paylaşıldı. Peki, Çekirge istilası iddiası doğru mu?

Çekirge istilası sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Twitter’da gündem olan ‘#çekirgeistilası’ hastag’i ile dünyada birçok bölgede çekirge istilası görüntüleri geliyor. Çekirge istilasının yaşandığı bölgeler de Afrika’nın doğusu; Somali ve Kenya, Arap yarımadasının doğusu ve İran’ın güneyi yani Körfez olarak bilinen yerler olarak gösteriliyor.

Yayınlanan görüntülerin İran ve Irak’tan geldiği iddia edilse de bu konuda yapılan bir açıklama yok.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting