Ana Sayfa / İlginç / Cemil Bayık öldürüldü mü?

Cemil Bayık öldürüldü mü?

SON DAKİKA. Cemil Bayık öldürüldü mü, PKK’lı Cemil Bayık nerede ne zaman öldürüldü haberleri ve iddiası. Terörist elebaşılarından Cemil Bayık’ın siha operasyonuyla öldürüldüğü öne sürülüyor ancak resmi bir açıklama yok. Cemil Bayık nereli, neci ve kim, yaşı bilgileri. Terör örgütü PKK’nın kurucularından birisi olan ve aynı zamanda KCK grubunun konsey üyeliğini yapan Cemil Bayık kimdir?

Cemil Bayık öldürüldü iddiaları. PKK kurucularından terörist elebaşısı Cemil Bayık’ın SİHA atışıyla öldürüldüğü öne sürüldü bazı sosyal medya hesaplarından ancak Cemil Bayık’ın öldürülüp öldürülmediği henüz bilinmiyor. Kandil temizleniyor terörist başları tek tek öldürülüyor. PKK kurucularından KCK konsey üyesi olan Cemil Bayık’ın öldürülüp öldürülmediği henüz resmi olarak açıklanmadı. Türkiye terörle mücadele kapsamında terör elebaşılarını saklandıkları inlerinde bulup tek tek etkisiz hale getiriyor.

PKK KURUCULARINDAN CEMİL BAYIK, BİRÇOK İNSANIN KATİLİ OLARAK BİLİNİYOR

CEMİL BAYIK ASLEN NERELİ, PKK’YI KİMLER KURDU

Terör örgütü PKK’nın kurucularından olan ve KCK başı olan terörist Cemil Bayık ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Cemil Bayık, 1955 yılında  Elazığ’ın Keban ilçesinde doğdu. Terör örgütü PKK’nın kurucularından birisidir. Bunun yanında KCK grubunun da konsey üyeleri arasındadır. 1970 yılında Ankara Üniversitesi’nde eğitim gördüğü bir sırada Kemal Pir aracılığıyla Abdullah Öcalan’la tanışmıştır. 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbe sırasında yurtdışına kaçtı. Suriye, Lübnan, Kuzey Irak’ta örgüt lehine çalışmalarda bulundu. Daha sonra PKK’nın başkanlık konseyine getirildi. Öte yandan Bayık, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “en çok aranan teröristler” listesinde kırmızı bültenle aranmaktadır. Ayrıca örgüt içerisinde Murat Karayılan ile liderlik mücadelesi içerisindedir. 

CEMİL BAYIK SİYASETÇİLERLE DE SIKI FIKIYDI

TERÖRİST CEMİL BAYIK’IN EN BÜYÜK KORKUSU SİHA’LARDI

Mehmetçiğin sınır ötesi operasyonları nedeniyle sürekli yer değiştiren PKK’nın sözde yöneticileri artık alanlara bile inmeye korkar oldular.

Örgütün en güvendiği üslerinden olan Kandil’de düzenlenen sözde Nevruz kutlamalarına dahi bizzat katılamayan örgütün elebaşlarından Cemil Bayık ancak görüntülü mesaj gönderebildi.

Örgütün medya organlarından yayınlanan haberde, “Kandil’de düzenlenen Newroz kutlamasına görüntülü bir mesaj gönderen Cemil Bayık, ‘Kürt halkı Newroz gerçekliğini çok iyi bilmeli. Newroz birlik ve direnişin gelişmedir’ dedi.” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting