Ana Sayfa / Yaşam / Chelsea-Liverpoll final canlı yayın

Chelsea-Liverpoll final canlı yayın

Chelsea-Liverpoll Süper kupa finali canlı yayını ve maçın saati. Vodafone Arena UEFA Süper Kupa finali hangi kanalda saat kaçta bilgisi. UEFA Süper Kupa için artık sayılı satler kaldı. Dünyanın gözü Türkiye’de olacak. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool diğer tarafta Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea. Bu futbol şöleni için futbolseverler ekran başına kilitlenecek. Şimdi insanlar “Liverpool Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?” sorusuna yanıt arıyor. Liverpool Chelsea maçı 14 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22.00’de Vodafone Park’ta oynanacak. Mücadeleyi Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek. Müsabaka beIN SPORTS 1 kanalından canlı yayınlanacak. 11 Nisan 2016’da Bursaspor maçıyla kapılarını açan ve birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan Vodafone Park, UEFA Süper Kupa finaliyle en büyük organizasyonuna imza atacak.

Liverpoll-Chelsea Süper kupa finali saati, canlı yayını. 14 Ağustos Süper Kupa finali hangi kanalda canlı yayanlanacak saati. UEFA Süper Kupa finali için geri sayım devam ederken, karşılaşma ile ilgili araştırmalar başladı. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool diğer tarafta Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea… Şimdi futbol ziyafeti çekmek isteyenler maçı kaçırmamak adında “Liverpool Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?” sorusuna yanıt arıyor.

LIVERPOOL CHELSEA MAÇI NERDE, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

Liverpool Chelsea maçı 14 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22.00’de Vodafone Park’ta oynanacak. Mücadeleyi Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek. Müsabaka beIN SPORTS 1 kanalından canlı yayınlanacak.

TÜRKİYE 3. KEZ EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

11 Nisan 2016’da Bursaspor maçıyla kapılarını açan ve birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan Vodafone Park, UEFA Süper Kupa finaliyle en büyük organizasyonuna imza atacak.

Türkiye böylece, 2005’te Olimpiyat Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi Finali ve 2009’da Şükrü Saraçoğlu’nda oynanan UEFA Kupası Finali’nin ardından UEFA organizasyonlarındaki 3. ev sahipliğini gerçekleştirecek.

Dünyaca ünlü iki kulübün karşılaşması aynı zamanda bir ilk olma özelliği taşıyor. UEFA organizasyonlarında daha önce Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi finallerinde birbirine rakip olan İngiliz takımları, ilk kez Süper Kupa finalinde karşılaşacak.

İngilizlerin dünyaca ünlü iki kulübünün İstanbul’da 14 Ağustos’ta UEFA Süper Kupa final maçında karşılaşacak olması İstanbul ekonomisi ve Türk hava yolu şirketlerine büyük doping etkisi yaratacak. Final maçını izlemek için 50 binden fazla ağırlıklı İngilizler olmak dünyanın birçok yerinden futbolseverin İstanbul’a akın edecek olması esnafın ve otellerin yüzünü güldürecek. Şimdiden Manchester ve Londra’dan İstanbul’a uçuşlara ve otellere İngiliz futbolseverler rezervasyon yaptırmaya başladı. İstanbul’da maçı izlemek için geleceklere yönelik yayınlanan turlara da ilgi arttı. Turizmciler, kent ekonomisine maçın 100 milyon euro katkı yapacağını ve otellerde doluluk oranının yüzde yüze çıkacağını söyledi. Birçok ülke tarafından canlı yayınlanacak olan maç İstanbul’un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.

GALATASARAY 2000 YILINDA KAZANDI SÜPER KUPA’YI

UEFA Süper Kupa’yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya’nın Milan ve İspanya’nın Barcelona takımları oldu.

Barcelona ve Milan, bu büyük organizasyonda 5’er kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 4, Milan ise 2 kez Süper Kupa’da maçlarını kaybetti.

Milan, 1989’da Barcelona’yı, 1990’da Sampdoria’yı, 1994’de Arsenal’ı, 2003’te Porto’yu, 2007’de de Sevilla’yı geçerek kupaya uzandı. İtalyan ekibi, 1973’te Ajax, 1993’te de Parma’ya kupayı kaptırdı.

Barcelona ise 1992’de Werder Bremen, 1997’de Borussia Dortmund, 2009’da Shakhtar Donetsk, 2011’de Porto, 2015’te Sevilla karşısında galip gelerek kupayı kazandı. Katalan ekibi, 1979’da Nottingham Forest, 1982’de Aston Villa, 1989’da Milan, 2006’da da Sevilla karşısında mağlup olarak kupayı müzesine götüremedi.

UEFA Süper Kupa’yı 2000 yılında Galatasaray kazanma başarısı gösterdi.

Galatasaray, Monaco’da 25 Ağustos 2000’de yapılan maçta UEFA Kupası şampiyonu olarak, Şampiyonlar Ligi şampiyonu İspanyol ekibi Real Madrid’in karşısına çıktı.

Normal süresi 1-1 biten müsabakayı Mario Jardel’in “altın golü” ile 2-1 kazanan sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye’ye getirerek önemli bir başarıya imza attı.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Sınırsız Hosting