Ana Sayfa / Manşet / CHP’de İnce’nin ekibine tasfiye
KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP’de İnce’nin ekibine tasfiye

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ye yakın milletvekillerini yeniden listeye almadı. CHP’de milletvekili aday listelerinde yer bulamayan birçok önemli isim genel merkeze ateş püskürdü. Mustafa Balbay, Eren Erdem, Barış Yarkadaş gibi onlarca isim yeniden Milletvekili adayı yapılmadı. CHP’nin 24 Haziran Milletvekili listesi belli oldu. Fikri Sağlar, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Ali Şeker, Eren Erdem, Gülsün Bilgehan, Şenal Saruhan, Haluk Pekşen, Zeynep Altıok, Musa Çam ve Necati Yılmaz gibi partinin önemli isimleri liste dışı kaldı. AKP kurucusu Abdüllatif Şener ise Konya’dan aday gösterildi.

CHP’de Atatürkçü isimler ve ulusalcı kanat tasfiye ediliyor 24 Haziran seçimlerinde. Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi, başta Muharrem İnce’ye yakın isimler olmak üzere Atatürkçü ve ulusalcı kimlikleriyle öne çıkan isimleri milletvekili aday listesine almadı iddiası gündemde.  CHP’de muhafazakar ve sağ görüşlü isimler ise Abdüllatif Şener gibi liste başlarına kondu.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekibinden 3 isim listeye girdi. Deniz Baykal ise Antalya 1. sıra oldu. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU EKİBİNİ KORUDU

CHP’de Parti Meclisi toplantısında 24 Haziran genel seçimleri için yapılan 2 bin 319 aday adayı başvurusu değerlendirdi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu kurmaylarını korurken mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimle gelen isimlerin bir kısmı liste dışı kaldı.

Kılıçdaroğlu önce Merkez Yönetim Kurulu’nu topladı. Ardından akşam geç saatlerde ise Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Milletvekili listelerine son şekli verilen toplantılar nedeniyle Genel Merkez binasına yöneticiler dışında kimsenin girmesine izin verilmedi.

YİNE İZMİR

Kılıçdaroğlu İzmir’den aday olurken, İstanbul 1. Bölge’den Akif Hamzaçebi, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Fethi Açıkel, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, Mahmut Tanal, İbrahim Kaboğlu, Sera Kadıgil ilk on sıradan aday gösterildi.

Selin Sayek Böke İzmir’den, Öztürk Yılmaz ise Ardahan’dan aday yapıldı. Ankara 1. Bölgeden Levent Gök, Tekin Bingöl, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu ile Gamze Taşcıer aday oldu. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve ile kumpas davası mağduru Mehmet Ali Çelebi de İzmir’den aday gösterildi.

İlginizi Çekebilir

Galatasaray-Fenerbahçe 11’leri

Galatasaray-Fenerbahçe ilk11leri kiler kadroda kimler yok bilgisi. Galatasaray-Fenerbahçe canlı izle anlık tüm ggelişmeler e spor …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting