Ana Sayfa / Manşet / Çöken bina nedeniyle 3 kişi gözaltında

Çöken bina nedeniyle 3 kişi gözaltında

Kartal son dakika haberleri. Kartal’da çöken bina için savcılık talimatıyla 3 kişi gözaltında. İstanbul Kartal’da çöken binayla ilgili 3 kişi taksirle adam öldürme suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kartal’da çöken bine için 3 kişi gözaltında. İstanbul Kartal’da 6 Şubat Çarşamba günü çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı’na ilişkin soruşturmada 3 kişi ‘taksirle adam öldürme’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

KARTAL’DA 21 KİŞİ ÖLDÜ

İstanbul Kartal’daki Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta çöken Yeşilyurt Apartmanı’nda 21 kişinin hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından bölgedeki 10 bina için daha yıkım kararı çıktı ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılığın talimatı üzerine 3 şüpheli, taksirli adam öldürme suçundan gözaltına alındı.

BİNANIN ÇÖKME NEDENLERİ
8 katlı 14 daireli binanın çökme nedenleri ise kaçak çıkılan katlar, temeldeki zayıf donatı, iyileştirilmeyen zemin, perde beton olmaması, statik eksiklik, beton kalitesizliği (deniz kumu) ve bunun gibi pek çok hata…Binanın altındaki konfeksiyonu genişletmek için, binayı ayakta tutan kolonlardan biri kesilmişti. Parsel çekme sınırına kadar da bodrum ilavesi yapılan bina, zeminden güçsüzleştirilmişti. Bunun üzerine bir de 3 kat kaçak çıkılınca, çökme için tüm hatalar tek tek yapılmış oldu.

İlginizi Çekebilir

Cuma okullar tatil mi 10 Mayıs

10 Mayıs Cuma okular tatil mi, öğretmenler derse neden girmeyecek. kullarda cuma günü ders yapılmayacak …

Sınırsız Hosting