Ana Sayfa / Ekonomi / Damızlık koça 91 bin lira

Damızlık koça 91 bin lira

Damızlık koç 91 bin liraya satıldı. 2023 Kurban Bayramı öncesi hayvan fiyatları rekor kırıyor.Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen damızlık müzayedesinde açık artırmaya çıkarılan 160 koçtan biri, 91 bin liraya alıcı buldu.

Damızlık koç fiyatı. 91 bin liraya satılan damızlık koç. Kurban 2023 hayvan fiyatları. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı, 20 bin dönüm alanda faaliyet gösteren Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde her yıl nisan ayında düzenlenen geleneksel damızlık satışı, bu sene mayısın ilk haftasında gerçekleştirildi.

91 BİN LİRAYI GÖRDÜ

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetiştiriciler, yerli ve milli ırk ‘Karacabey merinosu’ sahibi olabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yetiştirilen 160 damızlık koç, yaşlarına göre 12 bin liradan açık artırmaya çıkarıldı. İhalede en yüksek rakama, 91 bin lirayla 82 numaralı koçta ulaşıldı. Şevval Ertur (22), 1,5 yaşındaki koçun sahibi oldu.

“İNŞALLAH MEMNUN KALIRIZ”

Açık artırmayı izleyen Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Sözmen, Ertur’u tebrik etti. Babasıyla mesleğini yürüttüğünü ve küçükbaş hayvan beslemeyi çok sevdiğini söyleyen Şevval Ertur, açık artırmaya ilk kez geldiğini belirterek, “82 numaralı koçu gözüme kestirmiştim, almayı çok istiyordum ve başardım. Çok güzel bir koç, çok şükür aldık. İnşallah memnun kalırız. Rekabet çok yüksekti, bir an çekilecektim ama kafama koyduğum için aldım” dedi.

İşte 91 bin liraya satılan o koç;

Rakamı duyanlar inanamıyor! Damızlık koç 91 bin liraya alıcı buldu

Rakamı duyanlar inanamıyor! Damızlık koç 91 bin liraya alıcı buldu

Rakamı duyanlar inanamıyor! Damızlık koç 91 bin liraya alıcı buldu

İlginizi Çekebilir

1 ayda kapanan şirket sayısı (Mart 2024)

Türkiye’de Mart 2024 kapanan şirket sayısı belli oldu. Şirketler iflas etmeye devam ediyor. Küçük esnaf …

Sınırsız Hosting