Ana Sayfa / İlginç / Danakil Çöküntüsü nerede va nasıl gidilir?

Danakil Çöküntüsü nerede va nasıl gidilir?

Dünyanın en sıcak yeri ve dünyanın cehenneme açılan kapısı olarak bilinen Danakil Çöküntüsü bilgileri. Danakil Çöküntüsü, Etiyopya’nın kuzeyinde bulunmaktadır. Çöküntüye gitmek için önce Etiyopya’dan Mekele isimli şehire ordanda Danakil’e geçiş yapabilirsiniz. Pek çok seyahet acentasının düzenlediği gezilere katılabilirsiniz. Gezileriniz sırasında size silahlı askeri bir grubun eşlik ettiğini göreceksiniz. Bunun nedeni ise geçmişte bölgeye izinsiz girenleri Afar halkının cezalandırmasıdır. Kabile her ne kadar artık bu şekilde davranmasa da tedbir amaçlı bu eşlikler yapılmaktadır.

Danakil Çöküntüsü nerede ve özelliği ne diye soruluyor.
Danakil ve Yerli Halk Afar
Her ne kadar yaşam koşulları çok zor olsa da bölgede Afar halkı yaşamaktadır. Afar halkı, genellikle müslümanlardan oluşan bir topluluktur. Afarlar, Afaca dilini konuşmaktadırlar ve son 20 yıldır yazılı bir alfabeleri bulunmaktadır. Bu halka göre Danakil, onların yuvasıdır. Bir efsaneye göre, sarı renkteki tuzlar, Afar halkının sahip olduğu altınlardı fakat atalarının hataları nedeniyle altınlar tuza dönüşmüştür. Halk iyilik yapmaya, doğru yaşamaya devam ederse tuzlar altına dönüşecektir.
Danakil Çöküntüsünün Özellikleri
Dünyanın cehennemi olarak adlandırılan Danakil Çöküntüsü, deniz seviyesinden 100 metre aşağıdadır. Danakil çöküntüsü içerisinde sonu görünmeyen tuzlu düzlükler, ciddi yanıklara neden olabilecek asidik hidrotermal havuzlar ve aktif yanardağları görebilirsiniz. Bölgede pek çok canlı çeşitliliği bulunmamaktadır. Danakil Çöküntüsü’nde sıcaklık o kadar fazladır ki, sıcaklık 60 dereceye kadar çıkabilir.
Bölgede yer alan Erta Ale volkanı günümüzde hala aktiftir ve volkan bölgeye turistlerin ilgisini artırmaktadır. Aynı zamanda Dallol Volkanik Krateri de ziyaretçilerin epey ilgisini çekmektedir. Yaşamanın oldukça zor olduğu bu coğrafyaya yağmurun bir damlası bile düşmüyor.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting