Ana Sayfa / İlginç / Danimarka’da dine küfür serbest oldu

Danimarka’da dine küfür serbest oldu

Danimarka üç yüzyıllık dine saygı yasasını kaldırdı. Avrupa’da din yok olmaya başladı ve diğer dinlere de saygı giderek yok oluyor. Danimarka’da 334 yıldır yürürlükteki ‘dini değerlere sövmeyi’ suç sayan yasa maddesinin kaldırılması önerisi parlamentoda çoğunlukla kabul edilerek yürürlükten kaldırıldı.

Danimarka, dini değerlere hakarete izin verdi, dini koruyan yasayı ki tam 334 yıllıkta kaldırdı. Parlamentoda sadece Sosyal Demokrat Parti’nin kaldırılmasına karşı çıktığı oylama sonunda konuşan önerinin sahibi Yeşiller-Sol İttifakı’nın sözcüsü Bruno Jerup, partisinin her türlü dini düşünce ile diğer bütün düşüncelerin kritiğe açık olması gerektiğine inandığını belirterek ‘‘Büyük bir parlamento çoğunluğunun yasa maddesinin kaldırılmasını desteklemesi memnuniyet verici. Bu bundan böyle dinler hakkında daha özgür ve daha açık fikirli bir tartışma yapacağımız anlamına gelebilir.’’ diye konuştu.

AVRUPA’DA HRİSTİYANLIK BİTİYOR. İSLAM YÜKSELİYOR

Son din olan İslam Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor insanlar hidayete eriyor. Ancak AB ülkeleri bu durum karşısında dine hakareti yasaklayan yasaları kaldırarak yeni çakışmalara zemin hazırlıyor. Danimarka’nın 334 yıllık yasa maddesi 1683 yılında kralın ‘tanrının elçisi’ olarak kabul edilmesi nedeniyle, ‘Tanrıyı korumak’ adına Danimarka ceza yasasında yer almıştı.

Dini değerlere sövmeyi suç sayan yasa maddesi 1930 yılından bu yana sadece üç kez kullanıldı.Yasa maddesinden mahkum edilen son kişi de 1938 yılında Yahudi karşıtı, anti-semitik bildiri dağıtan Nazi yanlısı bir kişi oldu.

Danimarka Radyosu’nun iki program yapımcısı 1971 yılında bu yasa maddesi kapsamında yargılanmalarına karşın beraat ettiler.

Son olarak Hz.Muhammed karikatürlerini yayınlayan Jyllands Post gazetesi ile bir çok kişi hakkında ‘Hz.Muhammed’e hakaret etmek’ suçlaması ile bu maddeye dayandırılarak açılm

İlginizi Çekebilir

Su altı yanardağa patladı

Su altındaki yanardağ patladı dumanlar gökyüzünü kapladı. Japonya’da denizdeki yanardağ lav püskürtmeye başladı. Su altındaki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting