Ana Sayfa / Kime Ait / Dati Yatırım Holding kime ait, sahibi

Dati Yatırım Holding kime ait, sahibi

Dati Yatırım Holding kime ait,ne zaman nerede ve kimler tarafından kuruldu bilgisi. Dati Holding nerede faaliyet gösteriyor hangi şirketler bünyesinde ve yatırımları neler sorusu. 

Dati Yatırım Holding kime ait, sahibi kim ve nerede kurulu bilgileri. Dati Holding yatırımları neler ve misyonu ne tüm bilgileri.

Adım Adım Dati Yatırım Holding’e

1980’lerde Türkiye’nin en yenilikçi yatırımlarından kabul edilen, alışveriş merkeziyle, oteliyle, marinasıyla sadece “İstanbul”un değil, Türkiye’nin değişen çehresine yakışan bir yatırım herkesin bildiği nedenlerle ‘can çekişmeye’ başlamıştı. Bir milli servet kaderiyle baş başaydı. İmdada özelleştirme yetişti. Ataköy Şirketler Grubu, “Ataköy Turizm Tesisleri ve Ticaret A.Ş.”, “Ataköy Otelcilik A.Ş.” ve “Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş.” özelleştirilme kapsamında ihaleye çıkarıldı. İşte Dati Yatırım Holding’in öyküsü de bu özelleştirme süreci ile birlikte başladı.

Denizciliğin Duayenleri

Türkiye denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden ve duayenlerinden Şadan Kalkavan, Fuat Miras, Gündüz Kaptanoğlu, Eşref Cerrahoğlu ve Metin Kalkavan bir araya gelerek Dati-Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş. ‘yi kurdular.

24. 12. 2004 tarihinde kurulan Dati-Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş. özelleştirilme ihalesine girdi ve ihale 199. 097. 925 USD’lik (261.664.174.05YTL) teklifle şirketin lehine sonuçlandı. İhalenin olumlu sonuçlanması üzerine Dati Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş’nin kurucuları, Deniz Ticaret Odası üyelerine bir çağrıda bulunarak, meslektaşlarını şirketin ortaklığına davet ettiler. Bu çağrıya çok sayıdaki üye olumlu yanıt verdi. Dati A.Ş. çok ortaklı yapısıyla, 140,2 milyon YTL ödenmiş sermayesi ile Ataköy Şirketler Grubu , Ataköy Turizm A.Ş., Ataköy Otelcilik. A.Ş. ve Ataköy Marina A. Ş.’nin önce Vakıfbank’a ait hisselerini sonra da Özelleştirme İdaresi’ne ait hissesini devraldı.

Tarih 1 Mart 2005’i gösterdiğinde bu şirketlerin yönetimi de Dati – Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş, ye devrediliyordu. Yönetim Kurulu’nun bundan sonraki hedefi Dati’nin unvanının Dati Yatırım Holding A.Ş. olarak değiştirilmesiydi. 13 Temmuz 2005 tarihli Genel Kurul’da unvanın Dati Yatırım Holding A.Ş. olması onaylandı. Bu tarih de kayıtlara DATİ Yatırım Holding A.Ş.’ nin ‘doğum günü’ olarak geçti.

Dati Yatırım Holding A.Ş’ye bağlı şirketler ve iştirakleriyle turizm ve denizcilik sektöründe yeni hamlelerde bulunmaya devam ediyor.

İLK AVM OLAN GALLERİA YIKILIYOR

Türkiye’nin ilk alışveriş merkezini, mükemmel konumda iki oteli ve Türkiye’nin 5 Altın Çıpa ile ödüllendirilen ilk marinasını ve Ataköy Marina Park’ı içinde barındıran müthiş kompleksin 2005 yılında yönetimini sahiplenen DATİ, Türk denizcilik sektörünün önde gelen isimleri tarafından 2004 yılında kuruldu. Türkiye’nin ilk başarılı örneği sayılacak, çok ortaklı ve kurumsal bir yönetim anlayışıyla turizm sektöründe birliğin, beraberliğin sembolü olan DATİ, yatırım, planlama, karar alma, kararları hayata geçirme ve diğer tüm faaliyetlerinde uzman ekibi, girişimci ruhu ve cesur yaklaşımıyla sektörüne öncülük etmektedir. DATİ, Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria, 5 yıldızlı Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ve Marina Park Residences’ın yanı sıra İstanbul’un gözbebeği olacak olan Marina Park99 projesi ile güven dolu modern bir geleceğe yelken açmaktadır.

Misyon

DATİ Yatırım Holding A.Ş., küresel ilişkileri ve deneyimlerini, ülkesinden aldığı güçle destekleyen denizcilerin çağdaş ve kurumsal bir organizasyon çatısı altında birlikteliğidir.

Misyonumuz DATİ GRUBU olarak dünya çapında projelere imza atarak DATİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. adını hizmet sektöründe uluslararası bir marka haline getirmek.

Vizyon

Müşterilerimizin yaşam kalitelerini artıran, hayatı güzelleştiren, İstanbul’un dünya kenti olma çabalarını destekleyen, ülke ekonomisine ve uzun vadede küresel ekonomiye katkıda bulunan, turizm ve perakende sektörleriyle beraber ticari yaşamı da zenginleştiren uluslararası yatırımları hayata geçirmek

Yönetim Kurulu Başkanı
(Ataköy Yönetim Hizmetleri A.Ş. Adına)
: Gökhan KIRAN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili
(Ataköy Otelcilik A.Ş. Adına)
: Ömer Faruk MİRAS

Yönetim Kurulu Başkan Vekili
(Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Adına)
: Onur Alkın KALKAVAN

Yönetim Kurulu Başkan Vekili
(Ataköy Turizm Tesisleri ve Ticaret A.Ş. Adına)
: Erhan BAYRAKTAR

İlginizi Çekebilir

Gülnihal Karadereli bıçalı saldırıya uğradı

Gülnihal Karadereli çalıştığı Marmaray’da bıçaklı saldırıda yaralandı. İstanbul’da Marmaray İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Gülnihal …

Sınırsız Hosting