Ana Sayfa / Sağlık / Delirten Hastalık (Trigeminal nevralji)

Delirten Hastalık (Trigeminal nevralji)

Delirten hastalık ne, nasıl belli olur, belirtileri, tedavisi bilgileri. Halk arasında delirten hastalık olarak bilinir. Peki Türkiye’de delirten hastalığa yakalanan ünlüler kim ve sanatçılar sorusu da soruluyor. Ama önce biz ağır bir sağlık sorunu olan trigeminal nevralji hakkında genel bilgileri yazalım.

TRİGEMİNAL NEVRALJİ NEDİR? (DELİRTEN HASTALIK)

Halk arasında delirten hastalık diye bilinen trigeminal nevralji, yüz bölgesini tutan bir nöropatik ağrı türüdür ve tic douloureux diye de adlandırılır.

Trigeminal nevralji, trigeminal sinirin bir ya da daha fazla dalının kapsadığı alanda gelişen, ani, genellikle tek taraflı, şiddetli, kısa süreli, şimşek gibi saplanan bir ağrıdır.

Ağrının genellikle yüzün alt ve üst çene bölümünde görüldüğü ve daha çok 50 yaş üzerinde görülen hastalığın, çocuklarda bile olabileceği belirten uzmanlar, “Hastalık yüzün duyusunu sağlamanın yanında, çiğneme kaslarının çalışmasını sağlayan trigeminal sinirde bir problem olması sonucunda oluşmaktadır. Trigeminal nevralji ağrısı sürekli, yakıcı veya sancılı bir ağrıdır, bu da hastayı sıkıntıya sokabilmektedir. Bazı hastalar bu ağrı nedeniyle yemek yiyemez, su içemez hale gelmektedir. Hastalık çok sık görülmemesi nedeniyle, genellikle diş hekimleri ve diğer hekimler tarafından atlanmakta ve teşhis genellikle nöroloji ya da beyin cerrahi uzmanlarınca konulmaktadır.” diyor.

İlginizi Çekebilir

Dövmede kanser riski

Kanser riski dövmelilerde arttı. Dövme yaptırmak kansere neden olabilir. Dövme hastalıkları ve dövme sonrası ne …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting