Ana Sayfa / Yaşam / Deprem bölgeleri için acil Çağrı telefonları

Deprem bölgeleri için acil Çağrı telefonları

AFAD’ın acil telefonları. Deprem bölgeleri için acil telefon çağrıları. AFAD depremden etkilenen 10 ili için  acil telefon numaraları. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. İçişleri Bakanı Soylu, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verildiğini duyurdu. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran deprem sonrası AFAD’a ulaşılabilecek acil telefon numaraları. 10 il için AFAD çeağrı numaraları. Deprem bölgesi için acil yardım.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7.4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.

İŞTE AFAD TELEFGON NUMARALARI

AFAD’ın verdiiği bilgiye göre 7.4 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişi yaşamını yitirdi, 440 kişi de yaralandı.

kahramanmaras-ta-7-4-buyuklugunde-deprem-yikilan-binalar-var-4-seviye-alarm-verildi-1122740-1.

08.32: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan: “Bölgede bulunan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz konuşma ve internet yüklendi. Borcundan dolayı kapalı olan tüm mobil, internet ve sabit hatlar da görüşmeye açıldı.”

08.10: Malatya Valiliği, acil durum ve deprem toplanma alanlarını yayınladı.

kahramanmaras-ta-7-4-buyuklugunde-deprem-yikilan-binalar-var-4-seviye-alarm-verildi-1122751-1.

08.00 AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, saatlik bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Bölgede yolların açık kalması çok önemli, bütün civar illerden arama kurtarma birliklerimiz bölgeye intikal ediyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan özellikle araç kullanmamalarını önemle rica ediyoruz.

GSM hatları açık durumda, kapanan bir şekilde kapalı olan vatandaşlarımızın da hatları şu anda kullanılır durumda. Haberleşmelerin internet üzerinden yapılması önem taşıyor.

Önemli bir husus arama kurtarma ekiplerimize yardımcı olunması konusu, buralardaki görevlere vatandaşlarımızın yardımcı olması, buralardaki hasarlı binalardan uzak durmaları ve resmi görevlilerin talimatlarına uymalarını rica ediyoruz.

Çok sayıda hasarlı binamızın olduğunu biliyoruz, özellikle Kahramanmaraş’ta Gaziantep’te Kilis’te Hatay’da Malatya ve Şanlıurfa’da hasarların oluştuğunu biliyoruz.

Şu ana kadar 50 tane artçı sarsıntı meydana geldi bunlardan 3 tane 6 büyüklüğünün üzerinde 8 tane artçı sarsıntı ise 5 ve üzeri büyüklükte.

Deprem Mısır’da da hissedildi.”

Kınık, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası kan stoklarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kınık, açıklamasında, “Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

10 ili vuran 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından koordinasyon için bazı illerin valiliklerine yeni görevlendirmeler yapıldı.

Kayseri valisi Kahramanmaraş’a, Mersin valisi Hatay’a, Mardin valisi Gaziantep’e, Tunceli valisi Adıyaman’a, Bingöl valisi Osmaniye’ye ve Sivas valisi Malatya’ya görevlendirildi.

TSK DA DEVREYE GİRDİ
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” denildi.

KIZILAY’DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrası bölgeye ilk etap sevkiyat için ulusal kan stoklarının mevcut olduğunu ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için, vatandaşları tüm Türkiye’de kan bağışına davet etti.

MARAŞ VALİSİ: HASAR CİDDİ
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi.” şeklinde konuştu.

MALATYA’DA İLK BELİRLEMELERE GÖRE 130 BİNA YIKILDI
Malatya Valisi Hulusi Şahin depremin ardından yaptığı ilk resmi açıklamada; “İlk belirlemelere göre 140 bina yıkıldı. 420 yaralı var, 23 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.” dedi.

GAZİANTEP VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA
Kahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından bir şiddetli sarsıntı da Gaziantep’te yaşandı. Saat 04:26’da Gaziantep’in Nurdağı ilçesi merkez olmak üzere 6.4 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; “Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu.” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA VALİSİ: 17 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Depremde şu an 17 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı.” açıklamasında bulundu.

OSMANİYE VALİSİ: 34 BİNA YIKILDI
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ilk açıklamasında; kentte 65 binanın yıkıldığını, ilk belirlemelere göre 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

ADIYAMAN’DA DA YIKIM OLDU
Adıyaman Valisi, kent merkezi ve çevre ilçelerde depremin etkisini gösterdiğini, yıkılan binalar olduğunu söyledi. Vali Çuhadar, “28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda binada hasar var. En az 100 bina yıkıldı.” dedi.

DİYARBAKIR’DA 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “Depremde 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 79 vatandaşımız yaralandı.” ifadelerini kullandı.

ADANA’DA SON DURUM
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adana’da bir bina çöktü. Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı açıklamada “Biri 17 diğeri 14 katlı olmak üzere ilk belirlemelere göre 3 apartman tamamen yıkıldı. Lütfen vatandaşlarımız yolları boşaltsın.” dedi.

Deprem nedeniyle Suriye’de 42 kişinin yaşamını yitirdiği, 200’den fazla ise yaralının olduğu öğrenildi.

7.4’lük depremin ardından İçişleri Bakanı Soylu gazetecilere açıklamada bulundu. Şu an için can kaybı ile ilgili bilgi veremeyeceğini söyleyen Soylu, “Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” dedi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4’lük depremin ardından İçişleri Bakanı Soylu açıklamalarda bulundu. Soylu, depremin ardından 4. seviye alarm ilan ettiklerini söyleyerek “Bu uluslararası yardımı da içeren alarmdır” diye konuştu. Soylu depremin ardından bölgenin sallanmaya devam ettiğini belirterek, 6 şiddetinin üzerinde 22 artçı deprem olduğunu söyledi. Soylu şu an ölü yaralı bilgisi veremeyeceğini ifade etti.

Soylu açıklamasında şöyle konuştu:

Çok yerden ihbar geliyor. Şu anda arama kurtarma ekiplerimiz bölgelere sevk edildi. Kargo uçaklarımız hazırlanıyor, bölgelere sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarma çalışmalarını yapmak. Bunun için de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu.

Şu ana kadar 6 şiddetinin üzerinde 22 deprem meydana geldi. En büyüğü 6.6 şiddetinde. Şu an can kaybı noktasında açıklama yapmamız mümkün değil. Bakan arkadaşlarımızla birlikte hepimiz depremin etkilediği illere gidiyoruz.

Kargo uçaklarımız hazır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var.

Vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Önceliğimiz, enkaz altından kurtarılmaları ve hastaneye sevk edilmeleridir.

Kahramanmaraş depremi ölenlerin sayıası hangği ilde kaç kişi öldü. 6 Şubat Kahramanmaraş 7,4 deprem hangi illerde kaç akişi öldü kaç yaralı var. Pazarcık rdepremi 6 Şubat 2023 kaç il etkilendi kaç bina yıkıldı hangi ilde. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Bazı illerde yıkımlar var, bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. AFAD, 7.4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdüğü öğrenildi.

Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır’da deprem sonrası yıkılan bir bina görüntülendi.

Saat 04.26 ve 04.36 olmak üzere Gaziantep’te 6.4 ile 6.5 büyüklüğünde artçı depremler yaşandı.

Şu an için İç Anadolu’nun birçok bölgesi kar yağışının esareti altında

‘ÖNEMLİ BİR YIKIM OLABİLİR’

CNN Türk canlı yayınına bağlanan deprem uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, ”7.4 büyüklüğünde deprem gerçekten büyük bir deprem. Burası kritik yerlerden bir tanesi. Hatay’dan geçen Ölüdeniz fayı var ve Doğu Anadolu fayının birleştiği yerde. Önemli bir yıkım olabilir.” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; “Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’u arayarak bilgi aldı.

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. 4. seviye alarm ortaya koyduk. Uluslararası yardım kuruluşlarından da yardım istenilen bir seviyedir bu. Şuana kadar 6’nın üzerinde 6 artçı deprem meydana geldi, en büyüğü 6,6. Yıkım ve can kaybı konusunda net bir şey henüz söyleyemeyiz.””ifadelerini kullandı.

DEPREM SONRASI ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

CAN KAYIPLARI VAR

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Depremde şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı” açıklamasını yaptı.

AFAD İLK RAKAMLARI AÇIKLADI

AFAD, merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

Emrah Büke şehit oldu

İstanbul’da polis memuru Emrah Büke kazada şehit oldu. Ümraniye’de motosikletli polis kazada öldü. İstanbul Ümraniye’de …

Sınırsız Hosting