Ana Sayfa / Gündem / Deprem için Kandilli’den açıklama

Deprem için Kandilli’den açıklama

Son deprem sonrası Kandilli’den açıklama geldi. Yalova depremi İstanbul depremini tetikler mi, Marmara’da büyük deprem yakın mı gibi sorular sonrası Kandilli açıklama yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden  Esenköy-Çınarcık Yalova depremiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada bölgede çok sayıda ‘diri fay’ bulunduğuna işaret edilerek vatandaşlar depreme dayanıklı binaları tercih etmeleri konusunda uyarıldı. Öte yandan Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ‘bu depremin İstanbulla ilgisi yok’ dedi.

Son Yalova depremi sonrası Kandilli merak edilen soruları yanıtladı 30 Kasım günü. Kandilli aktif fay hatları ve bölgede oluşan gerilimle ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:“30 Kasım 2018 tarihinde Esenköy-Çınarcık-Yalova merkez üstünde yerel saat ile 05:36´da aletsel büyüklüğü 4.3 olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 7 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem Yalova, İstanbul, Tekirdağ ve Bursa illerinde hissedilmiştir. Yalova il sınırlarının tamamı genelde Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun (KAFZ) kısmen de Batı Anadolu Açılma Rejiminin etkisi altındadır. İl Kuzey Anadolu Fay Zonu´nun kuzeyden ve güneyden geçen kolları ili çevirmektedir. Bu yüzden bölgede çok miktarda diri fay parçası bulunmaktadır. MTA tarafından 2011 yılında hazırlanan Türkiye Diri Fay Haritasında da görüleceği gibi il sınırları içerisinden Altınova, Yalova, Esenköy ve Orhangazi Fayı geçmektedir”

“DEPREME DAYANIKLI OLARAK BİNALAR EN GÜVENLİ TERCİH”

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Sınırsız Hosting