Ana Sayfa / Kadınca / Depremzede çocuklar için soruyucu aile nasıl olunur

Depremzede çocuklar için soruyucu aile nasıl olunur

Depremde sahipsiz kalan çocuklar için nasıl koruyucu aile olunur nereye nasıl başvurulmalı. e-devlet koruyucu aile başvurusu. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem bölgelerinde refakatçisi olmayan bebeklere koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar tarafından koruyucu aile olma şartları araştırılmakta. Peki, Koruyucu aile nasıl olunur? Koruyucu aile olma şartları neler? Detaylar haberimizde…

Depremzede çocuklar için koruyucu aile nasıl olunur, koruyucu aile başvurusu nasıl nereye yapılmalı. koruyucu ailelik için şart nedir neler olmalı? Depremzede çocuklar için nasıl koruyucu aile olabiliri sorusu. E-Devlet koruyucu aile başvurusu! Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Öğle saatlerinde bölgede 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelirken 10 ilde büyük yıkım yaşandı. Deprem bölgelerinde refakatçileri olmayan bebeklere koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar koruyucu aile olma şartlarını araştırıyor. Peki, Koruyucu aile nasıl olunur? Koruyucu aile olma şartları neler? Detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığımız deprem afetinin ve etkilerinin vahameti, fevkalade tedbirler almamızı zorunla hale getirmektedir. Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıkladı. Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgelerinde bulunan bebeklere koruyucu olmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırmalar yapılmakta. Koruyucu aile olmak isteyen kullanıcılar, E-Devlet üzerinden “Koruyucu Aile İlk Görüşme Talebi” kısmından başvurularını gerçekleştirmektedirler.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Sınırsız Hosting