Ana Sayfa / Gündem / Devlet Yurdu başvuru (KYK 2017) tarihleri
YURTKUR BAŞVURU

Devlet Yurdu başvuru (KYK 2017) tarihleri

KYK 2017 yurt başvuru başlama ve bitiş tarihi ile yurt başvuru 2017 sonuçlarının belli olacağı tarih. Üniversite öğrencileri için Kredi Yurtlar Kurumu yurt, burs ve harç kredisi başvurma tarihleri ve istenen belgeler. Milyonlarca adayın merakla beklediği KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri yurt başvurusu yapacaklar. Peki 2017 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman bitecek? Yurt kayıtlarında istenen belgeler neler ve nasıl yapılır? Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 14 Ağustos’ta başlayacak ve 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. İşte konu hakkında tüm merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar…

Yurtkur yurt başvuruları başlıyor 2017. Üniversiteye yerleşen adayların heyecanla beklediği KYK yurt başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başlayacak. Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Siz de haberimizden 2017 KYK yurt başvuru tarihlerini öğrenebilir KYK yurt başvuru ekranına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara başvuruların 14 Ağustos’ta başlayacağı ve 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden gerçekleştirilebileceği bildirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos’ta başlayacak. Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?
Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgiye “yurtkur.gsb.gov.tr” adresli web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan ulaşılabilecek. Ara sınıf öğrencileri de yurt başvurusu yapabilecek Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine “e-devlet” üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. Başvuru sonuçları KYK’nın kurumsal internet sitesi “yurtkur.gsb.gov.tr” üzerinden duyurulacak. Ara sınıf öğrencileri de yurt başvurusu yapabilecek.

BAŞVURULAR YURTKUR’DAN
2017-2018 öğretim dönemi için 30 Haziran’dan sonra bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran/yaptıracak, yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavıyla yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle Türkiye’ye kendi imkanlarıyla gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları, ileri bir tarihte alınacak. Başvuru ile ilgili tüm bilgilere, “yurtkur.gsb.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek.

BAŞVURULAR İÇİN YURTLARA GİTMEYE GEREK YOK
Öğrencilerin yurt başvurusu ve kayıt işlemleri için artık yurdun olduğu şehre gidip şahsen başvuru yapmasına gerek kalmadı. Öğrenciler, zaman kaybı ve kırtasiye işlemleriyle uğraşmadan internet aracılığıyla istedikleri yerden güvenli şekilde başvuru yapıp sonucunu öğrenebiliyor. Yurt ücretini bankaya gitmeden ATM veya internet bankacılığını kullanarak gerçekleştiren gençler, taahhütnamelerini de sistem üzerinden hızlıca onaylayabiliyor. Yurtta kalmayacakları günler için izin işlemlerini ve yurttaki eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ait tüm işlemler de sistem üzerinden anında yapılabiliyor.

YURT KAYITLARINDA İSTENEN BELGELER NELER?
Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.)

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

BUNLARA DİKKAT
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır, bu öğrenciler ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır. ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet portalı üzerinden yapacaklardır. Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

KYK YURT MÜDÜRLERİNİ TOPLUYOR
14-19 ve 21-26 Ağustos tarihleri arasında iki grup olarak gerçekleştirilecek eğitimde yurt müdürlerinin kurumun iş ve işlemlerine ilişkin bilgi ve motivasyonlarının artırılması amaçlanıyor. Toplantıda yurt müdürlerine yeni dönemde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi de verilecek. Eğitim süresince TRT spikeri Göktuğ Kırca, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Protokol Uzmanı İhsan Ataöv, Klinik Psikolog Mehmet Dinç ve Mustafa Altıntaş ile Kemal Altıntaş da katılımcılara seminer verecek.

Milyonlarca adayın merakla beklediği KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri yurt başvurusu yapacaklar. Peki 2017 KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman bitecek? Yurt kayıtlarında istenen belgeler neler ve nasıl yapılır? Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 14 Ağustos’ta başlayacak ve 20 Ağustos gece yarısına kadar “e-devlet” üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek.

İlginizi Çekebilir

Hakkı Saral yakalandı

Sarallar Çetesi operasyonu ve Hakkı Saral ile 23 adamı gözaltında. Sarallar Çetesi kaç kişilik kimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting