Ana Sayfa / Yaşam / Dezenfektan evde yapılışı

Dezenfektan evde yapılışı

Doğal ve kolay ev dezenfektanı nasıl yapılır, dezenfektan yapma tarifleri ve evde dezenfektan yapmak için gerekli malzemeler listesi ve dezenfektan üretmenin kolay yolu. El dezenfektanı maddeleri içeriği ve nasıl yapılır dezenfektan evde yolu formülü. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayınlan corona virüsün ardından hayatımıza giren kavramlardan biri de dezenfektan oldu. Yaygın dezenfektanlar, kimyasal maddelerdir, bu nedenle zararlı etkileri de barındırabilir. Ancak doğal ürünlerle kendi dezenfektanınızı oluşturmak da mümkün. Peki, doğal dezenfektan nasıl yapılır? İşte evde dezenfektan yapımı için kullanabileceğiniz malzemeler…

Basit dezenfektan yapma yolu, ne nasıl yapılır, nasıl yapılmış, malzemeler neler sorusu. koronavirüsü için en kolay evde doğal dezenfektan yapılışı ve formülü. mikrop ve virüslerden koruyucu dezenfektan evde yapılabilir mi nasıl sorusunun yanıtı. Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü ardından dezenfektanlara ilgi arttı. Dezenfektanların tükenmesi ve fiyatlarının bir anda artmasıyla birlikte doğal dezenfektan arayışları başladı. Dezenfektanlar genel olarak kuvvetli zehirlerdir; bu yüzden ancak belirli koşullarda uygulanır. Dezenfekte edilen ürünler; doğrudan insan tarafından tüketilecek ya da kullanılacaksa dezenfektan artıklarının denetlenmesi gerekir. Ancak her evde bulunan doğal malzemelerden de dezenfektan yapmak mümkün. Peki, doğal dezenfektan nasıl yapılır?

Karbonat; güçlü kokuları ve biriken pislikleri azaltan organik bir üründür. Sağlığa, güzelliğe ve ev temizliğindeki etkileri inanılmaz bir maddedir. Sirke gibi evimizi temizlikte ve dezenfekte etmekte kullanılır. Karbonat, Banyo yüzeyinde kullanıldığında virüs ve bakterilerle savaşır. Hatta bazı durumlarda sirkeyi ve karbonatı kombine de edebilirsiniz.

Sirke, su ve arap sabununu (ya da bitkisel bir sabunu) püskürtücü bir kaba koyarak, pamuklu bezle camları ve yerleri temizleyebilirsiniz.
EVDE DOĞAL KOKULU DEZENFEKTAN TARİFİ

200 ml temiz su
2,5 yemek kaşığı doğal aloe vera jel
23 damla limon yağı
10 damla tarçın yağı 10 damla kekik yağı
10 okaliptus yağı
10 damla karanfil tomurcuğu yağı
Karışımı çalkayabileceğiniz kapaklı bir şişeye su ve aloe vera jeli boşaltın. Üzerlerine geriye kalan malzemeleri ekleyin ve şişenin kapağını kapatarak iyice çalkalayın. Çalkalama işleminin yanı sıra malzemeleri bir kaşık yardımıyla da karıştırabilirsiniz.

Tüm malzemeler tamamen karıştıktan sonra püskürtmeli bir şişeye koyun.

Hazırladığınız anti bakteriyel sıvıyı elinize sıkarak kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

250 ml beyaz sirke
250 ml su
10 damla lavanta esansı.
YAPILIŞI

Sirke ile el ve oda spreyi hazırlayarak tüm mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili bir dezenfektan yapmış olacaksınız. 250 ml elma ya da beyaz sirkeye eşit oranda soğuk su ve on damla kadar bergamot ya da lavanta esansını sprey şişesiyle, her gün bulunduğunuz ortama günde üç kez uygulamanız yeterli olur. Hazırlanan bu karışımı özellikle çocuklarınızda el ve vücut hijyeni için de son derece güvenli kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting