Ana Sayfa / Yaşam / DGS 2018 Temmuz’da

DGS 2018 Temmuz’da

8 Temmuz 2018 DGS sınav tarihi. 2018 DGS başvurular Mayıs 2018 tarihinde başlayacak ve 8 Temmuz 2018’de DGS sınavı yapılacak. Eğitimine üniversitelerin dört yıllık fakültelerinde devam etmek isteyen binlerce öğrenci 2018 yılında Dikey Geçiş Sınavına girecekler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavına başvurular hangi tarihler arasında yapılacak? Sınav ne zaman yapılacak? 2018 DGS ile ilgili tüm detaylar haberimizde aktarıyoruz.Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokullarından mezun olmuş ya da olacak binlerce öğrenci 2018 yılında yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavını merakla bekliyorlar.

DGS sınavı bu yıl 8 temmuz’da yapılacak. 2018 ÖSYM, YÖK ve MEB sınav tarihleri ve başvuru tarihleri merak ediliyordu. Eğitimlerine üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinde devam eden adaylar konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

2018 yılı içerisinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) başvuru ve sınav tarihlerini ile bilinmesi gereken tüm ayrıntıları haberimizde paylaşıyoruz.

2018 YILI DGS BAŞVURULARI MAYIS AYINDA

2018 yılında Dikey Geçiş Sınavı’na girerek istedikleri bölümün lisans programında eğitim alma hayali kuran binlerce genç sınava başvurularını Mayıs ayında yapacaklar.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları 16 Mayıs tarihinde başlayacak. ÖSYM söz konusu sınava başvuruların tamamlanması adına adaylara 8 günlük bir süre tanıyacak ve 2018 DGS başvuruları 24 Aralık tarihinde sona erecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca açıklanan bu tarihler arasında başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı yapamayan adaylara ise bir günlük geç başvuru hakkı tanınacak. Bir gün olacak bu başvuru süresinde adaylar başvurularını yapabilecekler. ÖSYM sınav takvimine göre adaylar geç başvurularını 6 Haziran tarihinde yapacaklar.

2018 DGS TEMMUZ AYINDA

Eğitimlerine dört yıllık üniversite bölümlerinde devam etmek isteyen adaylar, Temmuz ayında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca ülke genelinde düzenlenecek sınava katılacaklar. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı 8 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre ise 2018 yılı Dikey Geçiş Sınav sonuçları 2 Ağustos tarihinde açıklanacak.

İlginizi Çekebilir

Hırsızlık yaparken yakalanan ünlü voleybolcu

Hırsızlık yaparken yakalanan ünlü erkek voleybolcu ve sevgilisi kim? Eski erkek voleybolcu hırsızlık yaparken suçüstü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting