Ana Sayfa / Kime Ait / Dolar ne kadar 28 Eylül

Dolar ne kadar 28 Eylül

Bugün dolar kaç liraya düştü ve dolardaki düşüş sürer mi sorusu. 28 Eylül Cuma dolar fiyatları, altın fiyatları ve BİST yükseliş sürer mi soruları. Merkez Bankası’nın (TCMB) bu ay gerçekleştirdiği 625 baz puanlık faiz artışı ile başlayan süreçte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ve AB ziyaretleriyle birlikte ikili ilişkilerdeki olumlu beklentiler, bankacılık sektörüne ilişkin devam eden iyimserlikle dolar/TL 6 seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

Dolardaki düşüşün nedeni ne ve dolar bugün kaç lira sorusu yanıtını buldu. Altın Dolar ve Euro’da düşüş sürüyor. Son güncel dolar fiyatları. Haftaya 6.30 civarında başlayan dolar/TL neredeyse tüm hafta boyunca gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha iyi bir performans gösterdi.

Üst düzey bir bankacı, “TCMB’nin faiz artışı ve likidite adımlarıyla birlikte TL’de kısa pozisyonun maliyeti oldukça yükseldi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ve bugün başlayan Almanya ziyareti ile birlikte her iki ülke ile ikili ilişkilerin daha da kuvvetleneceği beklentisi piyasalarda hakim” dedi.

Aynı bankacı Eylül ve Ekim aylarının döviz borçlanmalarının çevrilmesinde yoğun bir süreç olduğunu ve bunun da ilk bölümünün geride kaldığına da dikkat çekerek, “Türk şirketlerinin ve özellikle bankacılık sektörünün kendini fonlama kabiliyetine ilişkin endişelerin de ciddi şekilde azaldığını görüyoruz. Tüm bu gelişmeler hafta başından bugüne TL’de yaşanan iyimserliğin nedenleri” dedi.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting