Ana Sayfa / Kime Ait / Dolar son durum (MB dolar müdahalesi)
MERKEZ BANKASI DOLAR

Dolar son durum (MB dolar müdahalesi)

ABD dolarına merkez bankası müdahalesi ve dolarda son durum, 6 Kasım dolar fiyatları ne kadar oldu bilgisi. Güne 3.87 seviyesinden başlayan dolar fiyatları; Merkez Bankası’nın hamlesi öncesi 3.8851 seviyesinden işlem görürken, sonrasında 3.86’lı seviyelere kadar geriledi. Piyasalar Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın başlayacak olan ABD seyahati ve dış piyasalardaki gelişmeleri izliyor.

Dolar kaç lira bugün 6 Kasım fiyatları. Para piyasaları ve Merkez Bankası dolar müdahalesi sonrası dolardaki son durum ve Borsa İstanbul yükselişi. Uluslararası piyasada 3.8905 seviyesine kadar yükselen dolar kuru, yeni haftaya 3.87 seviyesinden başlarken, Merkez Bankası’nın yeni hamlesiyle 3.8626 seviyesine kadar geriledi. Dolar/TL saat 10.34 itibarıyla 3.8672 seviyesinde işlem görüyor

Merkez Bankası, rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkânına ilişkin üst sınırı yüzde 55’e düşürdü, dilim aralıklarını 5’er puan aşağı çekti. Söz konusu adımla piyasadan yaklaşık 5,3 milyar lira çekilecek.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, saat 10.55’te Almanya hizmetler PMI, saat 11.00’de Euro bölgesi hizmetler PMI açıklanacak.

Yıldırım’ın 7-10 Kasım tarihlerindeki ABD ziyaretinde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Irak dahil bölgesel konular ve FETÖ, İD , PYD/YPG olmak üzere terörle mücadele ile vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil/bono piyasalarında 10 yıllık tahvilin bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 11.96 seviyesindeydi. Valörlü işlemlerde yüzde 12.28’e kadar yükselen 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi son işlemde yüzde 12.25 seviyesindeydi.

Gösterge iki yıllık tahvilin bileşik faizi Cuma günü spot kapanışta ortalama yüzde 13.18 seviyesindeydi. İki yıllık tahvil valörde yüzde 13.45’e kadar yükseldikten sonra son işlemde yüzde 13.29 seviyesindeydi.

İlginizi Çekebilir

TikTok ABD’ye savaş açtı

ABD’de TikTok davası başlıyor. TikTok AB’ye karşı dava açtı. Tiktok’un sahibi ByteDance, uygulamanın ABD’de yasaklanması …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting