Ana Sayfa / İlginç / Dolar’ın MB faiz kararına tepkisi 25 Ekim

Dolar’ın MB faiz kararına tepkisi 25 Ekim

Dolar son fiyat ve Merkez Bankası faiz kararı sonrası döviz piyasalarındaki son durum 25 Ekim. Dolar kaç lira ve dolar kaç liraya kadar düşer sorusu. Merkez Bankası’nın faiz kararı doları dalgalandırdı. Karar açıklanır açıklanmaz 5.68’den 5.71’e yükselen Dolar/ TL, bir kaç dakika sonra 5.65’e kadar indi. Merkez Bankası politika faizini beklendiği gibi yüzde 24’te tuttu.

Merkez Bankası 25 Ekim faiz kararı sonrası dolar ve dövizdeki son durum. Son dolar kaç lira oldu bilgisi. Güne 5.7152 TL seviyesinden başlayan kur Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dalgalandı. Bankanın faiz kararı öncesi 5.67 civarında işlem gören dolar/TL ilk tepki olarak 5.71’e yükselse de daha sonra 5.65 TL’ye geriledi. Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini beklentilere paralel yüzde 24 seviyesinde sabit tuttu.

TCMB 13 Eylül’deki son faiz kararında döviz kurundaki hareketlerin de etkisiyle fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan enflasyon riskine vurgu yaparak politika faizinde beklentilerin üzerinde bir artışa gitmişti. Banka bir hafta vadeli repo ihale faizini beklentilerin üzerinde bir adımla yüzde 17.75’ten yüzde 24’e yükseltmişti.

İTTİFAK AÇIKLAMASIYLA SERT DALGALANDI

Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ve Cumhur İttifakı’nın geleceğine yönelik ittifaktaki iki parti MHP ve AKP’den gelen açıklamalarla salı sert dalgalanan dolar/TL dün geriledi. Dolar/TL dün güne 5.75 civarında başladıktan sonra gün boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi ve 5.68’e kadar geriledi.

BRUNSON DAVASI SONRASI 5.52 TL’YE KADAR GERİLEDİ

Dolar/TL ABD’li rahip Andrew Brunson sonrası Türkiye ABD ilişkilerine ve yaptırımlara ilişkin iyimser beklentilerle geçen hafta 5.5267’e kadar gerilemiş ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının ardından yönünü yukarı çevirmişti.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting