Ana Sayfa / Yaşam / Dondurucuda veya buzlukta et nasıl saklanmalı?

Dondurucuda veya buzlukta et nasıl saklanmalı?

Çiğ et buzlukta ya da derin dondurucuda nasıl saklanmalı, eti buzluğa ya da derin dondurucuya koymadan önce ne yapmalı nasıl ambalajlamalı neye sarmalı bilgisi. Kurban Bayramı geldi ve et saklama telaşı başladı. Çiğ et nasıl saklanır etin uzun süre bozulmadan dayanması için ne yapmalı, derin dondurucuya nasıl konulmalı tüm bilgiler. 

Derin dondurucu ya da buzlukta et nasıl saklanmalı, konulmalı bilgisi. Kurban eti dondurucuya nasıl konmalı çiğ et buzluğa ya da derin dondurucuya konulmadan önce ne yapılmalı bilgisi. Yılın özellikle kurban bayramına yakın zamanlarda buzluklarda yer açma telaşı başlar. Sadece o zamanlarda da değil, eti fazla aldığınız ve sağlıklı bir şekilde saklamak istediğiniz durumlarda da en güzel seçeneklerin başında buzlukta saklama yöntemi gelir.

BUZDOLABINDA ET SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Eti saklama aşamasında da dikkat edilmesi gereken birkaç farklı püf noktası var. Üstelik etlerinizin buzlukta yer kaplamaması için bizim birkaç minik önerimiz de var. Etleriniz ya da kurban etleriniz hazırsa adım adım etleri buzlukta nasıl saklamanız gerektiğini anlatalım sizlere.
Buzlukta kırmızı et nasıl saklanır diyenlere cevaplarımızla geldik. Öncelikle et çeşitlerine göre et saklama yöntemlerini anlatarak başlayalım. Saklama istediğiniz et kemikli bir etse ya da kemikse, mutlaka bir et suyu ya da ilik suyu yapmanızı öneriyoruz. Onlardan elde edeceğiniz et suyunu ya da ilik suyunu yemeklerinizde kullanabilir, enfes bir kolejen takviyesi olarak kullanabilirsiniz. Kemikli etlerinizi bu amaçla kullanmadan, oda sıcaklığında iken olabileceğinde küçük parçalara ayırarak buzdolabı poşetlerine yerleştirebilirsiniz.

Çiğ et derin dondurucuya nasıl konulmalı
Bonfile ya da antrikot benzeri bir et kullanacaksanız etinizin buzlukta yer kaplamasını önlemek açısından mutlaka bir et döveceği yardımıyla incelterek buzdolabı poşetine koymanızı öneririz. Böylelikle tüketmek istediğinizde buzları da rahatlıkla çözünecektir.

Buzlukta kıyma nasıl saklanır?

buzlukta-kiyma-nasil-saklanir

Buzlukta et saklamanın en kolay yöntemlerinin başında o eti kıyma haline getirmek geliyor. Buzlukta kıyma saklama yöntemi ise oldukça basit. Kıymalarınızı buzdolabı için özel üretilmiş kilitli torbaların içerisine ince bir tabaka halinde yayın. Üzerinlerine bastırarak formlarını düzeltin. Tüm kıymalara aynı işlemi uygulayıp üst üste dizin ve buzluğunuza yerleştirin.

sweetpeasandsaffron.com

Dilerseniz kıymanızı çeşitli baharatlarla lezzetlendirerek köfte haline getirerek de saklayabilirsiniz

Değerli okurlarımız buzlukta ya da derin dondurucuda et nasıl saklanmalı makalesini paylaştık. Et saklama ve buzlukta et istifleme ile ilgili daha fazla bilgi için, Buzlukta 2 yıllık et, Buzlukta et kaç yıl saklanır, Buzlukta 2 yıllık et yenir mı, Derin DONDURUCUDA etin ömrü, Buzluktaki bozuk et nasıl ANLAŞILIR, Antrikot buzlukta nasıl saklanır, Et buzdolabında Ne kadar saklanır, Buzluktaki pişmiş et nasıl ısıtılır, Derin DONDURUCUDA et ne kadar saklanır, Derin DONDURUCUDA etlerin birbirine yapışmaması için ne yapmalı, Buzlukta 2 yıllık et yenir mı, Tavuk derin dondurucuda ne kadar saklanır, Derin dondurucuya yapışan et nasıl çıkar, Balık derin dondurucuda ne kadar saklanır, derin dondurucuya yapışan+poşet nasıl çıkarılır terimlerini goole da aratabilir ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Sınırsız Hosting