Ana Sayfa / Sağlık / Kurban kavurması kolay tarifi

Kurban kavurması kolay tarifi

Kurban eti kavurması en kolay tarifi. Lezzetli kurban kavurması nasıl yapılır sorusu. En kolay et kavurma yöntemi. lezzetli sulu et kavurma için malzemeler. kurban eti ne zaman kavurma yapılmalı et kaç saat beklemeli bilgisi. Kavurma çeşitleri ve en çok tercih edilen kavurma tarifi. 

Kolay kurban kavurması yapılışı, malzemeleri. Sulu et kavurma. saç kavurma ve tüm kavurma çeşitleri tarifleri. Eti kavurmak için çok yanmaz ve yapışmaz, çiziği olmayan, kalın tabanlı bir tava ya da tencereye ihtiyacımız var yine. Kavurma işleminde mutlaka tereyağı ve sıvı yağ kullanmak gerekiyor. Kavurmak istediğiniz eti bu tavanızın ya da tencerenizin içerisine alın. Orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın. Etiniz suyunu salacak ve tekrar çekecektir. Bu aşamalarda karıştırma işlemine devam edin.

Etinizin rengi dilediğiniz kıvama gelince tuz, karabiberini ya da diğer malzemeleri de ekleyerek biraz daha kavurun ve ocaktan alıp servis edin.

Yumuşak kavurma nasıl yapılır?
En sevdiğimiz en kavurmaların yumuşacık olmasının sırları var. Önce güzelce mühürleyip lezzetini içinde bırakmak, tuzunu en son ilave etmek, içerisine mutlaka iç yağı ve kuyruk yağı ilave etmek bunlardan birkaçı. Hemen tüketmek istediğiniz sulu, sebzeli, kemikli kavurmalar hazırlamak istiyorsanız; kurban etinizi bir süre dinlendirdikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Her tarifin içerisine mutlaka kuyruk yağı ya da iç yağı koymayı ihmal etmeyin. Bu şekilde lezzetlerine lezzet katmış olacaksınız.

Kışlık, dolaba koyacağınız kavurmaların yumuşacık olması için ise tuzunu son anda ilave etmeye ve bolca yağ kullanmayı ihmal etmeyin. Etlerinizi önce güzelce soteleyin. Ardından yağlarla birlikte kavurun ve etler yumuşayıp yağlarla özdeşleşince tuzunu ilave edip ocaktan alın. Bu şekilde oda sıcaklığında bekletin bir süre. Ardından kapların içerisine koyup buzdolabında kışlık kavurmalarınızı saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.
Kavurma için malzemeler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kg.kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)
3 adet köy biberi(doğranmış)
2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Kavurma nasıl yapılır?
Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

İlginizi Çekebilir

En etkili dövme sildirme yöntemi

Dövme sildirme kaça yapılıyor, hangi dövmeler silinebiliyor, dövme sildirmek acıtır mı, dövme silmeyi kimler nasıl …

Sınırsız Hosting