Ana Sayfa / Sağlık / Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş neci, kim ve nereli?

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş neci, kim ve nereli?

Adına hastane yaptırılan Dr. İsmail Niyazi kurtulmuş aslen nereli, neci, ne zaman öldü ve özelliği neydi bilgileri. Arnavutköy’de yeni açılan DR. İsmail Niyazi kurtulmuş hastanesine nereden nasıl gidilir ve bölümleri. Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak. Tören öncesi sık sık yöneltilen soru ise ‘Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir?’ şeklinde… İşte detaylar…

İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir necidir nerelidir bilgilerdi. Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi nerede, nasıl gidilir nereden nasıl gidilir bilgisi. II. Abdülhamid döneminde yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla restore edilen Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi bugün törenle açılacak. Hastane 23 dönüm arazi üzerinde 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, 59’u yoğun bakım olmak üzere 101 yatak ile hizmet verecek.

Bugün özellikle hastaneye adı verilen Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş gündem olmuş durumda… ‘Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir?’ soruları epey soruluyor.

DOKTOR İSMAİL NİYAZİ KURTULMUŞ KİMDİR?

İsmail Niyazi Kurtulmuş, Fatih’de doğan dahiliye ihtisaslı tıp doktorudur. İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucularından olan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un babası, Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde görev yapmış, Balkan Savaşında savaşmış ve Sakarya Meydan Savaşında yaralanarak gazi olan, latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi’nin yazarı binbaşı Numan Kurtulmuş’un oğludur.

Çevresince hayırsever ve örnek kişiliğiyle tanınan İsmail Niyazi Kurtulmuş birçok hayır kurumunun kurulmasında önemli bir rol oynamıştır. Hayatı boyunca perşembe günleri evinin en alt katında ücretsiz hasta muayene ettiğinden çevresince kendisine ‘Sosyal Tabip’ ünvanı verilmiştir.

İlerlemiş yaşına rağmen İmam Hatip Lisesi’ne kaydolmuş ve 51 yaşında İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. Eğitim gördüğü bu süreçte Arapça, Farsça ve Kıraat dersleri almıştır. Kurtulmuş, Milli Görüş Hareketi Lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın yakın dostu ve hareketin önde gelen isimlerindendir.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting