Ana Sayfa / Manşet / Düzce deprem şiddeti çok büyük

Düzce deprem şiddeti çok büyük

Deprem Türkiye haberleri. Düzce 23 Kasım deprem şiddeti tam 700 bin ton dinamit patlamasına eşdeğer. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz depreme ilişkin, “700 bin ton dinamit patlamasına eşdeğer enerji patlaması eş değer” açıklamasını yaptı.

Son depremler. İstanbul depremi merkez üssü neresi. Marmara son deprem ve büyüklüğü. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz depreme ilişkin, “Yüzeyde oluşan şiddet 8 civarında. Bu da yaklaşık 700 bin ton dinamit patlamasına eşdeğer bir enerjinin bu deprem vasıtasıyla boşaltıldığını gösteriyor. Dolayısıyla oldukça kuvvetli bir deprem.

Geniş bir alan içerisinde duyuldu. Deprem yüzeye yakın bir deprem, 7 km ile 3 km arasında derinlik değerleri bu da yüzeydeki hissedilmesinin önemli nedenlerinden. Bir diğer önemli neden de gerek Düzce’nin gerek Gölyaka’nın gerekse çevredeki diğer yerleşim birimlerinin son derece zayıf bir zemin üzerine yerleşiyor olması, bu tür deprem dalgalarını büyüterek binalara ve insanlara iletiyor.” açıklamasını yaptı.

İSTANBUL DEPREMİ HİSSETTİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Düzce’deki deprem ile ilgili, “An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

AFAD Başkanı Sezer, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Düzce ilimizin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor. Düzceli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’TAN DEPREM AÇIKLAMASI

Fotoğraf: İHA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da da hissedilen Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, “İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara’nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

“İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara’nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

DÜZCE’NİN ÇİLİMLİ İLÇESİNDE 4,7’LİK DEPREM

Fotoğraf: DHA

İlginizi Çekebilir

Trafik cezaları katlandı

Trafik cezaları katlandı, ceza yiyen sürücü sayısı iki katına çıktı. Devletin en büyük gelir kalemi …

Sınırsız Hosting