Ana Sayfa / Yaşam / EBA destek kursları başvuru (2018-2019)

EBA destek kursları başvuru (2018-2019)

DYK için EBA başvuru tarihleri ve kursların başlayacağı tarih. 2018-2019 EBA DYK başvuru tarihi ve kursların dönemleri. EBA ne ve öğrenci, öğretmen ve veliler için EBA anlatımı. Milli Eğitim Bakanlığı EBA DYK kurs takviminin açıkladı. Öğrencilerin eğitimlerine destek amacı ile düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) başvurular e-Okul’dan yapılacak. EBA birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak.

EBA 2018 -2019 DYK başvuru tarihi ve kurs başlama dönemleri. EBA giriş ve internette EBA öğrenci girişi ve kayıt şartları.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı kurs hizmetine EBA öğrenci girişi yapılarak başvuruluyor. Öğrenciler e-kurs sistemi ile okuldan sonra da eğitim alabiliyor. MEB’in internet sitesinde yayımlanan e-kılavuza göre, DYK’lerin birinci, ikinci dönem ve yaz dönemi kurslarına ilişkin takvim belirlendi. İşte EBA kurs detayları ve e-Okul giriş ekranı…

EBA NEDİR?

EBA (Eğitim Bilişim Ağı), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır.

Birinci dönem kursları 1 Ekim 2018’de başlayacak, 13 Ocak 2019’da sona erecek. İkinci dönem kursları 25 Şubat-2 Haziran 2019, yaz dönemi kursları da 8 Temmuz-1 Eylül 2019’de yapılacak.

Öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kursları için birinci dönem öğrenci başvuruları 17-23 Eylül 2018’de, ikinci dönem başvuruları 11-17 Şubat 2019’da, üçüncü dönem başvuruları ise 24-30 Haziran 2019’da alınacak. Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.

Ortaokulların 5, 6. ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9, 10. ve 11. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten haftalık 12 saate, 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 dersten haftalık 18 saate, ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek.

E-OKUL’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul sistemine giriş için öncelikle öğrencilerin TC kimlik numarasını ve okul numarasını bilmek gereklidir. Sistemin ana sayfasına tıklandıktan sonra ilgili yerlere TC kimlik ve öğrenci numarası girilerek giriş sağlanır. Ancak ana sayfa üzerinde iki giriş kısmı yer alır. VBS dışındaki giriş kısmı, yöneticilere aittir. Bu kısımdan idareciler ve öğretmenler giriş yaparak öğrencilerin notlarını yükleyebilirler.

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ

DEVAMSIZ ÖĞRENCİNİN KAYDI SİLİNECEK

DYK’lere kayıt yaptıran öğrencinin kursa devamı zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin 10’da biri kadar özürsüz devam etmeyen öğrencinin kurs kaydı silinecek.

BAŞVURULAR

Kurslara, MEB’e bağlı resmi ile özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

Resmi örgün eğitim kurumları, açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülünden başvuru yapabilecek. Öğrenciler, yaz dönemi kurslarında okullarının bulunduğu il ve ilçe sınırları dışında kursa katılabilecek.

Resmi örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı (EBA) internet sitesindeki “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden başvuru yapacak.

Açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden aldığı e-kurs şifresi ile e-kurs modülüne giriş yaparak DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek.

Kurslara devam eden mezun öğrenciler, halk eğitimi merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapacak.

ogrenci-shutterstock-nakil-sonuclari

SINIF MEVCUDUNUN 20’DEN FAZLA OLMAMASI ESAS OLACAK

Kurs merkezlerince, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin ders ve öğretmen tercihleri ile bir önceki yıla ait ağırlıklı yıl sonu başarı puanı (AYBP), kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alınarak sınıflar oluşturulacak.

Bir sınıfa devam edecek kursiyer sayısının 10’dan az, 20’den fazla olmaması esas olacak. Kursiyer sayısının 20’den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulacak. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilecek.

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting