Ana Sayfa / Sağlık / Ejder Akgün Yıldırım neci, nereli ve kim?

Ejder Akgün Yıldırım neci, nereli ve kim?

Prof. Ejder Akgün Yıldırım aslen nereli, alanı, eğitimi ve yaşamı bilgileri. Ejder Akgün yıldırım hakkınad tüm merak edilenler. 

Ejder Akgün yıldırım neci, nereli ve kim yaşamı bilgileri. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları SUAM Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi olup, TTB Pandemi Çalışma Grubu, İBB Bilimsel Danışma Kurulu üyesidir, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Klinik Psikoloji Programında, Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Programında misafir öğretim üyesi ..

Prof. Dr. Ejder Akgün YILDIRIM
1997 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Bölümü’nden mezun oldu.

Kasım 1997’de Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri ihtisasına başladı, Mart 2002’de psikiyatri uzmanı oldu.

2004’te İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı.

1999 Büyük Marmara Depremi sonrası İstanbul Tabip Odası Halıdere Sağlık Merkezi yöneticisi olarak çalıştı.

2000-2001 yıllarında politik açlık eylemleri süresince TTB cezaevleri gözlemcisi oldu.

2000-2004 yılları arasında Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nde (CETAD) eğitimlerini tamamladı.

2005 yılında CETAD’a Eğitmen Terapist olarak kabul edildi.

2006 yılında Psikodramatist, 2009 yılında Psikodrama Eğiticisi unvanı aldı.

Türkiye’nin ilk toplum ruh sağlığı merkezinin kurucu koordinatörü oldu.

Van Depremi sonrası saha gözlemcisi olarak çalıştı. Güngören, Mavi Marmara, Ankara Garı, Atatürk Havalimanı, Beşiktaş, Reina vb Terör saldırıları sonrası ruh sağlığı destek hizmetlerinde görev aldı.

Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi kadrosunda Bakırköy Psikoterapi Eğitim ve Tedavi Merkezi Koordinatörü olarak çalışmakta olup ayrıca aynı üniversitenin Klinik Psikoloji ve Fizyoloji bölümlerinde de ders vermektedir.

Bilgi Üniversitesi Travma Programı ve Klinik Psikoloji misafir öğretim üyesidir.

Kurumsal görevleri yanında CETAD Yönetim Kurulu başkanı, CETAD Eğiticiler Kurulu üyesi, Türkiye Psikiyatri Derneği Destekleyici Psikoterapi Eğiticisi ve Koordinatörü ve Ruh Sağlığı Yasa Görev Grubu Koordinatörü, A.Özbek Psikodrama Enstitüsü eğiticisi ve etik kurulu üyesidir.

Yaklaşık 3.000 saat grup terapisi yöneticilik deneyimi olup 2002 yılından beri kurumunda ve meslek derneklerinde ruhsal travma, anksiyete bozuklukları, cinsel terapi, bireysel terapiler ve grup psikoterapileri alanında eğitimler vermekte, akademik olarak sosyal psikoloji, nörobilim, sosyometri ve grup dinamikleri üzerine çalışmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Prostat kanseri için yeni çare

Prostat kanserine yeni çözüm ve çare geliyor. Prostat sorunları için en etkili çözüm ve prostat …

Sınırsız Hosting