Ana Sayfa / Genel / El ve bacakta bıçak kesiği için ne yapılır?

El ve bacakta bıçak kesiği için ne yapılır?

Bıçakla el ya da bacakta meydana gelen kesik için ne yapmalı, kesikten akan kan nasıl durdurulur. Bıçak kesiği sonrası ilk ne yapılır kanı durdurmak için ne sürmeli nasıl hareket etmeli bilgisi.. Kesikler deride meydana gelen yaralanmalar sonucunda oluşur. Genellikle kesilme sonucu açılan yaralar, vücudumuzda en çok kullandığımız bölge olan ellerde meydana gelir. El kesiğinde ilk yardım nasıl olmalıdır, el kesiği nasıl geçer diyorsanız tüm sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Kesikten akan kan nasıl durdurulur, bıçak kesi için ilk ne yapmalı, kan nasıl durdurulmalı. Kurbanda acemi kasaplar elini kolunu doğrar ve hemen hastaneye koşar. peki derin keskite ilk ne yapılır acil servise gidene kadar ne yapmalı bilgisi.

HAYAT KURTARAN KESİKTE KAN DURDURMA YOLLARI

Kesik derinin bir kaza sonucunda açılmasıyla meydana gelen bir durumdur. Genellikle vücudumuzda en çok kullandığımız bölgemiz olan ellerde kesikler meydana gelebilir. El kesiği tedavisinde mümkün olduğunca dikkatli ve titiz davranmak gerekir. Aksi taktirde elde meydana gelen kesikler de yanlış müdahale sonucu, ciddi enfeksiyonlar meydana gelebilir.
Sadece dış deri hasarının meydana getirdiği kesik yaralar olduğu gibi daha derine inen ve deri altına oluşan kesikler de oluşabilir. Kesikte durum çok ciddiyse ve derinin çok açılmasına neden olduysa müdahale etmeden önce muhakkak bir sağlık kurumuna görünmeniz gerekebilir.

El kesiği nasıl geçer?
Evde veya herhangi bir eylem sonucunda el kesiği meydana geldiyse ilk yardımı evde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak el kesiğine ilk yardım gerçekleştiremeden önce kesiğin derinliğine bakmalı ona göre yöntem belirlemelisiniz. Eğer elde meydana gelen kesik derinse müdahale etmeden önce muhakkak bir sağlık kurumuna görünmenizi tavsiye ederiz.

El kesiği nasıl geçer, el kesiği ilk yardımı nasıl olmalıdır?

Kesiklerde ilk olarak yarayı doğru biçimde temizlemek, yara bakımında alınacak en önemli önlemdir.
Öncelikle yaranın etrafındaki bölge, su ve sabunla yıkanır. Bu bölgedeki kurumuş kan, sulandırılmış oksijenli su ile temizlenir.

Kesiğe ne iyi gelir?

Kesiğinize ilk müdahaleyi yaptınız. Onu bakterilere karşı dirençli hale getirdiniz ve kanı durdurdunuz. Şimdi aklınızda kesiğin yol açtığı acı da veren yara izlerinin nasıl geçeceği var, değil mi?

Yeni fibroblastların oluşmasıyla beraber iyileşmeye başlayacak olan kesik yaralarının daha hızlı geçmesi için şu basit ve doğal malzemelerden yardım alabilirsiniz.

KESİĞE NE SÜRMELİ, NASIL SARMALI?

Patates

Antienflamatuar ve antioksidan özelliğe sahip olan patates derinin iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Dokuların canlanmasını sağlayacak olan patatesin bu özelliklerinden faydalanmak için ise bir adet çiğ patates dilimini yaranın üzerine uygulamanız yeterli. Patatesi 30 dakika bu şekilde bekletin; ardından kesiğin olduğu bölgeyi yıkayın.

Zeytinyağı

Antioksidan özellik taşıyan sızma zeytinyağı da cilt sağlığı için çok faydalı ve bu dokuların yeniden oluşmasını da kapsıyor. Bu yüzden bir parça pamuğa bir miktar zeytinyağı dökün ve kesiğe uygulayıp cildinizin zeytinyağını emmesini bekleyin.

Yoğurt

Faydaları say say bitmeyen yoğurt, nasıl yanıklara iyi geliyorsa aynı şekilde kesiklere ve yaralara da iyi geliyor; cildin eski sağlığına kavuşmasını sağlıyor. Bunun için kesiğin üzerini kapatacak kadar yoğurdu etkilenmiş bölgeye sürün ve yarım saat beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.

Elma sirkesi

Herhangi bir alerjiniz yoksa elma sirkesi de kesik izlerine iyi gelen malzemelerden biri. Elma sirkesini yaranın üzerine masaj yaparak yedirin. Kurumasını bekledikten sonra bir kez daha aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Ancak günde 3 kezden fazla uygulamamanızda fayda var.

Bıçak yarasına ne iyi gelir?

Bal&karbonat karışımı

Ayrı ayrı birçok faydası olan bal ve karbonat bir araya geldiğinde adeta bir şifa kaynağına dönüşüyor. 2 çay kaşığı gerçek bal ve 2 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Ardından bu karışımı yaranın üzerine uygulayın. Sonrasında üzerine sıcak bir havlu koyun. Havlu soğuduktan sonra yaranın olduğu bölgeyi yıkayabilirsiniz.

Kesiğe krem sürülür mü?

Jilet kesiği nasıl iyileşir?

Yaraların çabuk iyileşmesi için ne yapılmalı? makalelerimizde kısa sürede sitenizde olacak.

Limon

Son olarak C vitamini limon yaranın olduğu bölgedeki renk kaybını geri kazandırmak ve cildi eski görüntüsüne döndürmek için kullanılabilir. Bunun için limon suyunu yaranın üzerine uygulamak ve yarım saat beklettikten sonra soğuk suyla yıkamak yeterli.

Not: Eğer yukarıdaki malzemelere alerjiniz varsa ya da hassas/alerjik bir bünyeye sahipseniz bu yöntemleri uygulamadan önce bir doktora danışmanızı öneririz. Geçmiş olsun!

Değerli okurlarımız  derin kesik kan durdurma hebirini verdik. Daha fazla bıçak kesiği, derin kesik, elde kesik için ne yapılmalı gibi sorularınız için,  Bıçak yarası nasıl çabuk iyileşir, Parmağım kesildi ne yapmalıyım, Cam kesiği izi nasıl geçer, Jilet kesiği nasıl geçer, Parmak Kesiğine hangi krem iyi gelir, Bıçak Kesiğine hangi krem, Bilek cam kesiği, Bıçakla parmağımı kestim, Derin kesikler kaç günde iyileşir, Dikişli yara nasıl çabuk iyileşir, Yara nasıl çabuk iyileşir, Yarayı en hızlı iyileştiren krem, Yara iyileşmesi hızlandırma, Yara iyileşmesini hızlandıran krem, Yaraların çabuk iyileşmesi için doğal yöntemler, Açık yara Pansumanı terimlerini arama motorlarında taratabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

İntegral müfredattan çıktı

MEB, lise 12. sınıflarda integral konusunu müfredattan çıkardı. integral artık liselerde okutulmayacak. Millî Eğitim Bakanlığı, …

Sınırsız Hosting