Ana Sayfa / Ekonomi / Elektrik zammı yüzde 15 mi?(1 Ekim 2021)

Elektrik zammı yüzde 15 mi?(1 Ekim 2021)

1 Ekim’den itibaren elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam geldi. bir yılda elektrik fiyatlarına gelen zam oranı. Elektrik faturaları kış öncesi kabaracak, cüzdanları zorlayacak. Doğal gaz, LPG, benzinin ardından elektriğe de zam geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarından geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam geldiğini söyledi. Ancak bu iddia doğrulanmadı. EPDK’den elektrik satış fiyatlarına ilişkin yapılan açıklamada, “1 Ekim 2021 itibariyle nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Elektrik tarifelerine yönelik yapılan bütün değişiklikler Kurumumuz tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmakta ve ilgili Resmi Gazete’de de yayımlanmaktadır” denildi.

Elektrik 1 Ekim yüzde 15 zamlandı mı. 2021 elektrik faturalarına gelen zam oranı yeni zam miktarı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Twitter’daki hesabı üzerinden “elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam geldiğini” duyduklarını açıkladı.  “AK Parti iktidarı tüm uyarılarımıza kulak tıkayarak kara kış yaklaşırken vatandaşı karanlığa mahkum eden elektrik zammını yapmış” diyen Akın, alınan zam kararının 1 Ekim’den itibaren geçerli olacağını söyledi.
“Elektrikteki yüzde 15 zam; faturasını ödeyemeyen 5 milyon vatandaşımıza yenilerini ekleyecektir” diye konuşan CHP’li vekil, elektrikteki zamların enflasyonun daha da yükselmesine neden olacağını söyledi.

EPDK YALANLADI

EPDK’den yapılan açıklamada, elektrik tarifelerinde gerçekleştirilen bütün değişikliklerin kurum tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldığı ve Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“1 Ekim 2021 itibarıyla nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Belirlenen birim bedellerle ilgili hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi tüketicilerimizin faturalarına gizli ya da açık şekilde ek bir bedel yansıtamaz. Bu konuda yapılan manipülatif haberlere itibar gösterilmemesini de önemle hatırlatırız.”

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting