Ana Sayfa / Ekonomi / Emekli aylığı Temmuz 2022 zammı

Emekli aylığı Temmuz 2022 zammı

Temmuz 2022 emekli maaşlarına gelecek olan zam belirlendi. Türkiye’de en düşük Bağkur ve SSK emekli aylıkları belli oluyor büyük zam temmuz’da. Emekliye temmuzda hem zam hem de enflasyon farkı ödenecek bir de Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara yatacak.

Emekli aylıklarına Temmuz’da gelecek olan zam miktarı ve enflasyon farkı. Emekli maaşlarına Temmuz zammı ve kurban Bayramı ikramiyesi yatacak. Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak olan emekli maaşı zam oranına odaklandı. Enflasyona göre belirleneceği tahmin edilen emekli maaşları açıklanan enflasyon rakamlıyla beraber netleşmeye başladı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Emekli maaşı zam oranı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamını yayınladı. Yayınlanan enflasyona rakamına göre yıllık enflasyon yüzde 7,25 artarak 69,97 yükseldi. Enflasyona göre belirlenecek olan emekli maaşları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki 2022 yılında emekli maaşları ne kadar yükselecek? İşte milyonlarca emeklinin beklediği zam oranı.

para.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile milyonlara emekliyi sevindiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin en düşük emekli maaşına ilişkin ciddi bir düzenleme yapılacağını belirtmişti. Bilgin’in, “Sürpriz” diye verdiği müjdeli haberin detaylarını ise önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Pek enflasyon rakamlarına göre belirlenecek olan emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşları ne kadar yükselecek? arama motorlarında en çok merak edilen sorular arasında yer aldı. Açıklanan enflasyon rakamıyla emekli maaşlarına da ciddi bir artış yaşanacağı ifade edildi.

GÖZLER BAKAN BİLGİN’İN “SÜRPRİZ” HABERİNE DÖNDÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından koordineli olarak düzenleme yapılan 2022 yılı emekli maaşlarında enflasyona göre ciddi bir artış yaşanacak. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla tekrar gündeme gelen emekli maaşı zam oranları hakkında kulis bilgileri paylaşılmaya başladı.

emekli0.jpg

ENFLASYON AÇIKLANDI EMEKLİ MAAŞLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI

Ocak ayında en düşük emekli maaşı enflasyona göre 1500 liradan, 2500 lira yükseltilmişti. Yüzde 23, 65 civarında zamlanan emekli maaşları yeni rakamlara göre nasıl olacağı konuşulmaya başlandı. Temmuz ayında emeklilere yapılacak olan zam oranına ilişkin iddialar yaygınlaşırken kulislerden gelen yeni zam oranı ise yüzleri güldürecek cinsten.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 3292 LİRA’YA ÇIKACAK

Memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur kur emeklilerinin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak olan zam oranına dönmüşken sevindiren haber Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya’dan geldi. Kaya’nın açıklamalarına göre en düşük emekli maaşı 2.500 liradan 3 bin 292 liraya yükselecek. En düşük emekli memur aylığı ise 4.289 liradan 5.628 lira olacak. Esnaf emeklisi 3.883 lira, 2000 tarihinden önce emekli olanların aylığı ise 4336 lirayı bulacak.

İlginizi Çekebilir

Stokçuluk ve fahiş fiyata rekor ceza

Stok yapan ve fahiş fiyat koyanlara rekor ceza geliyor. Stokçulara kepenk kapattıracak ceza yolda. Fahiş …

Sınırsız Hosting